reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy

Mam 21 lat. Potrzebuję pomocy. Stosunek miałam 8 grudnia. Tydzień po zaczęłam czuć wszystkie zapachy świata, moje cycki urosły i są ciężkie- cały czas, plamienie na okres nie wyglądało jak zwykle, było inne chociaż było go sporo, mam rozpulchnioną macicę, nawet tampon nie chciał wejśč bo wypadł od razu, mój kot zaczął się dziwnie zachowywać, nasikała mi na łóżko, zaczęła latać po domu jak szalona i wchodzić mi pod kołdrę, nie czuje się sobą, nie wiem jak sobie radzić..robiłam milion badań i wszystkie wyszły negatywne.. betę hcg zrobiłam 27 dni po stosunku i wyszła ujemna... i nadal mam wrażenie, że za wcześnie to badanie? Nie mam jak komu udowodnić, że jestem w ciąży, a wiem, że w niej jestem, nie jem tak jak kiedyś bo nie mam apetytu.. pomocy, co robić?nie chce być w ciąży, nie radzę sobie z tym ;( to jest dla mnie nowa sytuacja, a każdy uwaza, że zwariowałam :( kiedy powinno zrobić się test hcg?

reklama
Każdy test najlepiej robić w dniu spodziewanej miesiączki. Czy to beta czy test ciążowy. Wcześniej mogą wyjść fałszywie ujemne. Okres ci się spóźnia czy jesteś przed?

Jeżeli beta 27 dni po stosunku wyszła ujemna i po drodze miałaś jeszcze okres to na pewno nie jeteś w ciąży. Chyba psychika płata Ci figla i te wszystkie dolegliwości są urojone. Poza tym nie wiem jak zbadałaś, że masz rozpulchnioną macicę. tego nie da się fizykalnie sprawdzić. Chyba, że chodziło Ci o szyjkę. Może powinnaś odwiedzić psychologa bo ten lęk i towarzyszące objawy nie są normalne.

Mam 21 lat. Potrzebuję pomocy. Stosunek miałam 8 grudnia. Tydzień po zaczęłam czuć wszystkie zapachy świata, moje cycki urosły i są ciężkie- cały czas, plamienie na okres nie wyglądało jak zwykle, było inne chociaż było go sporo, mam rozpulchnioną macicę, nawet tampon nie chciał wejśč bo wypadł od razu, mój kot zaczął się dziwnie zachowywać, nasikała mi na łóżko, zaczęła latać po domu jak szalona i wchodzić mi pod kołdrę, nie czuje się sobą, nie wiem jak sobie radzić..robiłam milion badań i wszystkie wyszły negatywne.. betę hcg zrobiłam 27 dni po stosunku i wyszła ujemna... i nadal mam wrażenie, że za wcześnie to badanie? Nie mam jak komu udowodnić, że jestem w ciąży, a wiem, że w niej jestem, nie jem tak jak kiedyś bo nie mam apetytu.. pomocy, co robić?nie chce być w ciąży, nie radzę sobie z tym ;( to jest dla mnie nowa sytuacja, a każdy uwaza, że zwariowałam :( kiedy powinno zrobić się test hcg?

Ja kiedyś miałam dosyć podobnie, tylko nie dostałam "okresu". Czekałam 40 dni i w kółko robiłam testy.
Gdy po wielu latach okazało się że jestem w ciąży to objawami były tylko, delikatne mdłości i duże zmęczenie.
Więc nie panikuj, bo to mogą to być zmiany hormonalne.

Do góry