reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy!!! moja córka widziała mnie w niekomfortowej sytuacji z partnerem

Witam, jestem mamą (35l) mam duży problem z córką otóż, wczoraj przyprowadziłam swojego partnera, jesteśmy 3 miesiące ze sobą i został na noc, rano mój partner wyszedł do toalety nie zamknął drzwi i kiedy rano nadeszła nas ochota, zaczęliśmy się kochać, a córka 8 lat, widocznie się przebudziła i weszła do sypialni. Byłam przestraszona więc powiedziałam że ma wyjść. Nie wiem co że mnie za matka, co ja mam zrobić. Powiedziałam jej że nic się nie stało, Ale ona się nie odzywa. Proszę o pomoc.

reklama
Co się stało to się nie odstanie. Ja bym poczekała aż zacznie się odzywać i zapytała czy chciałaby coś powiedzieć, porozmawiać z mamą. Każdy przeżyłby szok wchodząc komuś do sypialni i widząc matkę podczas seksu, więc takie dziecko ma pełne prawo mieć kaszę w mózgu i milion myśli.

A tak serio... Jak dziecko wejdzie, to co zrobić? Zastanwiam się, jak kiedyś będziemy tłumaczyć dziecku, które się obudzi i przyjdzie do nas, a my się za późno zorientujemy... Nasz prawie trzylatek budzi się z nocy codziennie, zazwyczaj trochę później, bliżej poranka. Jednak może się obudzić wcześniej. A ja już mam przed oczami jego stojącego w drzwiach i "co to robicie? Po co? Jak? Mogę z Wami?" 🤦‍♀️

Zamykać drzwi na klucz zanim się zacznie? Czy tylko u mnie tak jest, że od chęci do seksu mija te kilka minut? Przecież nie jesteśmy zwierzętami, które jak poczują ruję, to ona się wypina, jemu szminka wyjeżdża i się parzą.

reklama
Ale skoro wiesz, że dziecko wcześniej śpi, to wykrozystujesz moment. Jak się boisz przyłapania, to bądźcie pod kocem i bądźcie ciszej.
Moi rodzice mieszkali ze mną w jednym pokoju, z 8-9 lat miałam jak się przelrowadziliśmy na większy metraż. Mam młodszą siostrę, nigdy ich nie przyłapałam.
Albo dziecko rano do przedszkola, a Wy dbacie, żeby mieć jeszcze godzinę dla siebie. Albo dziecko z babcią/sąsiadką na spacer, cokolwiek.

Do góry