reklama
Zrobiłam po ostatniej podstawowe badania, typu właśnie tarczyca itp. Wyszła niedoczynność i lekarze w tym doszukiwali się przyczyny. Chociaż, jeśli się okaże że teraz coś nie tak to będziemy szukać innych przyczyn.Trzymam mocno kciuki. Teraz będzzie dobrze! W końcu zaczął się nowy rok, który musi dać nam nadzieję!
A robiłaś jakieś badania ?
twoje straty są bardzo bolesne, bo już nie są małe ciaze moje traciłam bardzo szybko...
Każda strata boli i trzeba ją "przerobić" na swój sposób.
A Ty się nie zamartwiaj, będzie dobrze sporo dziewczyn zachodziło zaraz po poronieniach i było ok. Tu nie ma reguły.
Hej. Ja po duphastonie śmiem twierdzić że poroniłam.. Nie bierz nic na własną rękę. 3 mam kciukiCześć, dziewczyny!
27.12.2020 zaczęłam ronić swoją drugą ciążę (samoistnie). Od początku miałam plamienia, nawet duphaston nie pomógł.
Dzisiaj mija 31 dzień od poronienia, a ja nie dostałam miesiączki. Postanowiłam zrobić testy ciążowe i ku mojejmu zdziwieniu oba wyszły pozytywne (P.S beta po tamtej ciąży na pewno spadła, sprawdzałam tydzien temu, było czysto).
Moje pytanie brzmi: czy profilaktycznie brać od dzisiaj duphaston? plamien na te chwilę brak.
Jestem już po dwóch poronieniach, pierwsze 28.10.2020 wywołane farmakologicznie - diagnoza puste jajo płodowe.
Tak szybko zachodzę, a tak szybko tracę...
ta ostatnia ciąża trwała krótko, beta hcg niecałe 100...
Dziewczyny, czy lekarze profilaktycznie po poronieniach przepisują duphaston? Co mam robić? Wizytę lekarską mam dopiero w poniedziałek, ale na pewno nic nie będzie widać.
Mam brać duphaston???
Vingag
Fanka BB :)
To bardzo niski profesteron. Ja w ubiegłym roku poronilam dwie ciąże bez leków. Przy drugiej zbadałam progesteron, wyszedł 12 czyli bardzo nisko, nie zdążyłam pójść do lekarza i strata. Obecnie od dnia pozytywnego testu Duphaston 3 x dziennie ( pierwsza receptę dostałam przez teleporade w internecie) i zastrzyki przeciwzakrzepowe i obecnie 23 tc bez żadnych komplikacji do tej pory także radzę udać sie po receptę, bo progrsteron 11 to niski wynik...Właśnie mam, dlatego chciałam brać nawet od dzisiaj
A co do badań, zrobiłam sobie takie wstępne... wiem, że przed ciąża mam idealne tsh 1,5, ale kiedy zachodzę w ciążę, to niestety skacze w górę, w ostatniej ciąży miałam 2,45. I w tej oststecznie ciąży, gdzie miałam plamienia, to progesteron był na poziomie 11... ale to była bardzo, bardzo wczesna ciąża, beta 70
Mała.czarna
Bierz. Ja też po poronieniu dwóch ciąż w trzeciej sama od pozytywnego brałam duphaston. Zalecal Ci lekarz może acard?
Mała.czarna
Jak możesz poronic od progesteronu ktory odpowiada za utrzymanie ciazy?Hej. Ja po duphastonie śmiem twierdzić że poroniłam.. Nie bierz nic na własną rękę. 3 mam kciuki
Mała.czarna
Tsh masz na granicy. Bierzesz leki?Właśnie mam, dlatego chciałam brać nawet od dzisiaj
A co do badań, zrobiłam sobie takie wstępne... wiem, że przed ciąża mam idealne tsh 1,5, ale kiedy zachodzę w ciążę, to niestety skacze w górę, w ostatniej ciąży miałam 2,45. I w tej oststecznie ciąży, gdzie miałam plamienia, to progesteron był na poziomie 11... ale to była bardzo, bardzo wczesna ciąża, beta 70
BP190
Po tym pierwszym poronieniu Zbadałam tsh (jakoś tydzien po krwawieniu) i wyszło 3,20!!! A 2 tygodnie pózniej, gdy organizm się uspokoił, to było już te 1,5.Tsh masz na granicy. Bierzesz leki?
w tej drugiej ciąży, bardzo wczesnej na dzień dobry było 2,45 i pewnie rosłoby dalej.
a możesz jechać jutro rano na tsh i progesteron???
szczerze? Bardzo boję się tych badań z krwi, zwłaszcza bety... mam zle wspomnienia
reklama
BP190
Czyli od jutra rana brać duphaston i nawet się nie zastanawiać ???To bardzo niski profesteron. Ja w ubiegłym roku poronilam dwie ciąże bez leków. Przy drugiej zbadałam progesteron, wyszedł 12 czyli bardzo nisko, nie zdążyłam pójść do lekarza i strata. Obecnie od dnia pozytywnego testu Duphaston 3 x dziennie ( pierwsza receptę dostałam przez teleporade w internecie) i zastrzyki przeciwzakrzepowe i obecnie 23 tc bez żadnych komplikacji do tej pory także radzę udać sie po receptę, bo progrsteron 11 to niski wynik...