reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomocy, beta niska

Przy takiej becie to raczej będzie zwykła @, być może nieznacznie nasilona.
Nie przewiduje, by były tu jakieś komplikacje (o ile nie jest to cp) - ale to beta do kontroli za kilka dni, o ile nie zacznie się krwawienie.

reklama
Nie musiałaś - chciałaś ;) nikt Cię siłą na zwolnienie nie wysłał przecież.
Zawsze moglaś się dogadac z lekarzem, że smigniesz na L4 jak już się zacznie.
W sumie masz rację, ale pracuje z dziećmi i nie ma jak wychodzić zbytnio do łazienki. To dla mnie za duże obciążenie psychiczne

Nie wiem jaką masz umowę, ale pewnie na zwolnieniu masz kod B. Więc raczej na pewno pracodawca dowie się o ciąży. Nie wiem jakie są w Twoim przedszkolu realia - ale jeśli nie masz umowy na czas nieokreślony, to przedłużenie umowy może stać pod znakiem zapytania.

Nie wiem jaką masz umowę, ale pewnie na zwolnieniu masz kod B. Więc raczej na pewno pracodawca dowie się o ciąży. Nie wiem jakie są w Twoim przedszkolu realia - ale jeśli nie masz umowy na czas nieokreślony, to przedłużenie umowy może stać pod znakiem zapytania.
Też tak czytałam o tym kodzie B. Umowę mam na czas określony do końca grudnia. Zdrowie zarówno fizyczne jak i psychiczne jest dla mnie ważne a nie byłabym w stanie się teraz skupić na pracy.

To ja bym rozważyła na Twoim miejscu jakąś terapię u psychologa i wstrzymała się z kolejną ciążą do czasu ustabilizowania stanu zwłaszcza psychicznego.

Każda strata to obciążenie psychiczne, ale niestety jak na nas trafia to musimy sobie jakoś z tym poradzić. Dobrze, że masz wsparcie :)

reklama
To może należy już rozważyć psychiatrę i leki? I nie mówię tego złośliwie, ale wiem jak niektóre sytuacje potrafią doprowadzić do skrajnej bezsilności.
Ewentualnie może lekarz rodzinny coś będzie w stanie zaproponować?

Do góry