reklama
ale jak musiałaś? Bo nie rozumiemTak, ale widzisz pracuje się i musiałam te zwolnienie wziąć i czekać i tym samym człowiek się boi co dalej z pracą
czasnamarzenia
Początkująca w BB
W sumie masz rację, ale pracuje z dziećmi i nie ma jak wychodzić zbytnio do łazienki. To dla mnie za duże obciążenie psychiczneNie musiałaś - chciałaśnikt Cię siłą na zwolnienie nie wysłał przecież.
Zawsze moglaś się dogadac z lekarzem, że smigniesz na L4 jak już się zacznie.
czasnamarzenia
Początkująca w BB
Rozumiem, dziękuję za informację.Przy takiej becie to raczej będzie zwykła @, być może nieznacznie nasilona.
Nie przewiduje, by były tu jakieś komplikacje (o ile nie jest to cp) - ale to beta do kontroli za kilka dni, o ile nie zacznie się krwawienie.
Nie wiem jaką masz umowę, ale pewnie na zwolnieniu masz kod B. Więc raczej na pewno pracodawca dowie się o ciąży. Nie wiem jakie są w Twoim przedszkolu realia - ale jeśli nie masz umowy na czas nieokreślony, to przedłużenie umowy może stać pod znakiem zapytania.
czasnamarzenia
Początkująca w BB
Też tak czytałam o tym kodzie B. Umowę mam na czas określony do końca grudnia. Zdrowie zarówno fizyczne jak i psychiczne jest dla mnie ważne a nie byłabym w stanie się teraz skupić na pracy.Nie wiem jaką masz umowę, ale pewnie na zwolnieniu masz kod B. Więc raczej na pewno pracodawca dowie się o ciąży. Nie wiem jakie są w Twoim przedszkolu realia - ale jeśli nie masz umowy na czas nieokreślony, to przedłużenie umowy może stać pod znakiem zapytania.
czasnamarzenia
Początkująca w BB
Jestem obecnie w terapii. Myślałam że niebawem ją zakończę, ale po tym co ma się wydarzyć to nie moge.To ja bym rozważyła na Twoim miejscu jakąś terapię u psychologa i wstrzymała się z kolejną ciążą do czasu ustabilizowania stanu zwłaszcza psychicznego.
reklama
Podziel się: