reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pominięte tabletki microgynon21

reklama
Plamienie jest wywolane sztucznie, wiec mimo jego wystapienia mozesz byc w ciazy. W takich przypadkach zawsze warto zajrzec do ulotki. Tam jest wszystko opisane. Jesli pominelas tabletke z trzeciego tygodnia to juz nie powinnas brac zadnej tabletki z tego blistra tylko od dnia pominiecia zrobic 7dniowa przerwe i rozpoczac nowe opakowanie. Wtedy dzialanie antykoncepcyjne byloby zachowane. Ty za to nie bralas tabletek przez kilka dni, potem znowu kilka wzielas. To nie cukierki, tylko leki. I takim braniem w kratke moglas sobie rozwalic gospodarke hormonalna oraz narazic sie na zajscie w ciaze. Test mozesz wykonac po ok 14 dniach od ostatniego stosunku.

Ja bym już ich nie brała. A branie tabletek w kratkę to zerowa antykoncepcja. Jeśli nie planujesz teraz dziecka to ja bym jednak rozważyła inną metodę antykoncepcji. Wkładka? Implant? Dużo tego jest.
No i koniecznie wizytę u ginekologa. Zrób betę. Powinna już wyjść wiarygodna.

Ja bym już ich nie brała. A branie tabletek w kratkę to zerowa antykoncepcja. Jeśli nie planujesz teraz dziecka to ja bym jednak rozważyła inną metodę antykoncepcji. Wkładka? Implant? Dużo tego jest.
No i koniecznie wizytę u ginekologa. Zrób betę. Powinna już wyjść wiarygodna.
Już zaczęłam nowy listek

Ostatnia edycja:
Do góry