reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Półpasiec w 38tc

Na co musisz uwazac to to, ze jesli urodzisz szybciej, zanim zmiany przyschna, to musisz uwazac, zeby nie zarazic dziecka ospa. W sensie myc czesto rece i pilnowac, zeby nie dotykac zmiany i pozniej zaraz bezposrednio dziecka, czy przedmiotow codziennego uzytku. Nieprzyschniete zmiany zawieraja w sobie plyn surowiczy, w ktorym jest obecny wirus ospy.
Na szczęście nie mam już pecherzykow, wszystko jest suche i nie jest to duże wiec mam nadzieje ze szybko się to zagoi😰 gin trochę mnie uspokoiła że miała dużo pacjentek z półpaścem i noworodek się nie zaraził

reklama
Chociaż zawsze podziwiam te poczucie, że 38tc to poród już zaraz 😆 nie wiem czy @Zcka09 jest pierworódką ale wtedy już szczególnie
Wyliczyli mi bardzooo duże ryzyko porodu przedwczesnego, dlatego tak się stresuje że poród lada chwila bo już przedwczesny nie będzie 🙈 chociaż wczoraj rozwarcie na pół palca, liczę że do terminu młody posiedzi a ja będę miała czas żeby się to pogoiło 🥺

Wyliczyli mi bardzooo duże ryzyko porodu przedwczesnego, dlatego tak się stresuje że poród lada chwila bo już przedwczesny nie będzie 🙈 chociaż wczoraj rozwarcie na pół palca, liczę że do terminu młody posiedzi a ja będę miała czas żeby się to pogoiło 🥺

Ja nie pamiętam jakie miałam ryzyko chyba coś ok 80 - no ale krótka szyjka od początku, wprowadzone leki, nakaz leżenia, założony pessar (szew) na szyjkę, który ostatecznie sam zaczął spadać ok 37 a wyszło jak wyszło 😅

reklama
Do góry