reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Półpasiec w 38tc

Cześć,
Czy któraś z Was przeszła półpasiec pod koniec ciąży? Ja dzisiaj wróciłam od dermatologa ze zmiana na pośladku to półpasiec, nie swędzi, nie boli ale podobno tak wygląda. Ja jestem przerażona czy to nie zaszkodzi maluszkowi.. dostałam heviran 5x1 na 12 dni, ale poród może nastąpić w każdej chwili i boję się że zarazę maluszka 😥 ja już ospę kiedyś przeszlam więc dermatolog tłumaczyła że nie zaraziłam się teraz półpaścem tylko uaktywniło się coś co we mnie siedziało po przebytej ospie :/

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć,
Czy któraś z Was przeszła półpasiec pod koniec ciąży? Ja dzisiaj wróciłam od dermatologa ze zmiana na pośladku to półpasiec, nie swędzi, nie boli ale podobno tak wygląda. Ja jestem przerażona czy to nie zaszkodzi maluszkowi.. dostałam heviran 5x1 na 12 dni, ale poród może nastąpić w każdej chwili i boję się że zarazę maluszka 😥 ja już ospę kiedyś przeszlam więc dermatolog tłumaczyła że nie zaraziłam się teraz półpaścem tylko uaktywniło się coś co we mnie siedziało po przebytej ospie :/
No półpasiec jest uśpiony po przebytej ospie.

Na co musisz uwazac to to, ze jesli urodzisz szybciej, zanim zmiany przyschna, to musisz uwazac, zeby nie zarazic dziecka ospa. W sensie myc czesto rece i pilnowac, zeby nie dotykac zmiany i pozniej zaraz bezposrednio dziecka, czy przedmiotow codziennego uzytku. Nieprzyschniete zmiany zawieraja w sobie plyn surowiczy, w ktorym jest obecny wirus ospy.

Ojj nie tu mialo byc 😂 ale zerknijcie tak czy siak bo na telefonie nie umiem skasowac posta w apce

A ja tam bym bandażowała sobie ale z drugiej strony jak założyć bandaż na dupę 🤪.

Ja bym poszła w stare sprawdzone sposoby tzn gencjana. Naprawdę polozna będzie miała gdzieś co masz na dupie byle by się nie zarazić

Chociaż zawsze podziwiam te poczucie, że 38tc to poród już zaraz 😆 nie wiem czy @Zcka09 jest pierworódką ale wtedy już szczególnie

U mnie w 38tc zero szyjki, mięciutka, uwypuklony pęcherz płodowy, 3-4cm rozwarcia, poród numer 3 a i tak uważałam, że urodzę w 41 lub 42 tygodniu i pewnie tak by się stało gdyby nie wywołanie w 40 😅

Ja bym poszła w stare sprawdzone sposoby tzn gencjana. Naprawdę polozna będzie miała gdzieś co masz na dupie byle by się nie zarazić

Chociaż zawsze podziwiam te poczucie, że 38tc to poród już zaraz 😆 nie wiem czy @Zcka09 jest pierworódką ale wtedy już szczególnie

U mnie w 38tc zero szyjki, mięciutka, uwypuklony pęcherz płodowy, 3-4cm rozwarcia, poród numer 3 a i tak uważałam, że urodzę w 41 lub 42 tygodniu i pewnie tak by się stało gdyby nie wywołanie w 40 😅
Można byłoby się nasmarować, nie zaszkodzi.
A skoro to jest na dupie, to zmniejszając ryzyko zakażenia nie wykonają CC? Ciekawy temat 😅.

Ależ ja też miałam 2x wywoływany poród. W 2014 urodziłam w 42 tygodniu a młodego 2023 w 41 (nie chcieli ze mną współpracować -dzieci :D ). Taka moja uroda, czasami zastanawiam się jak słonie dają radę tyle czasu być w ciąży 🤣.

Można byłoby się nasmarować, nie zaszkodzi.
A skoro to jest na dupie, to zmniejszając ryzyko zakażenia nie wykonają CC? Ciekawy temat 😅.

Ależ ja też miałam 2x wywoływany poród. W 2014 urodziłam w 42 tygodniu a młodego 2023 w 41 (nie chcieli ze mną współpracować -dzieci :D ). Taka moja uroda, czasami zastanawiam się jak słonie dają radę tyle czasu być w ciąży 🤣.

Ja pierwsza i w sumie druga ciążę też miałam super i mogłam chodzić i dwa lata 😅

W trzeciej chętnie bym chciała być jakimś ssakiem co to miesiąc i po robocie 🤣

reklama
Ja pierwsza i w sumie druga ciążę też miałam super i mogłam chodzić i dwa lata 😅

W trzeciej chętnie bym chciała być jakimś ssakiem co to miesiąc i po robocie 🤣
Właśnie mi uświadomiłaś,.że koty zaraz będą się marcować. Rok w rok pod moim balkonem. Czas zatyczki sobie do uszu kupić 🤣

Do góry