reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/Odradzam

to ja mam pytanie do mam odciągających pokarm
1) jak długo trwa odciąganie za pomocą laktatora ręcznego Avent Isis?
2) jak długo trwa odciąganie za pomocą laktatora elektrycznego Babyono?

reklama
Leyna,
mnie odciagniecie ok. 50ml laktatorem Avent Isis zajmuje ok. 15-20 min. Zalezy czy piersi sa wypelnione po brzegi czy np. po karmieniu Saruni. Ale laktator jest naprawde fajny. Lekko chodzi i nic nie boli - bo przy innym recznym myslalam, ze mi cycki odpadna ;D

No i ja rowniez mam pytanie - do mam dokarmiajacych. Jakiej butelki uzywacie? I jakiego smoczka?? Bo ja mam z Aventu ta najmniejsza ze smoczkiem z jedna dziurka i za szybko z niej pokarm wyplywa i Sara sie "zalewa" przy jedzeniu.

mam do was pytanko - jaka jest cena laktatora avent isis? ja kupiłam ostatnio w aptece laktator ręczny lakta plus za jakieś 50 zł i jest do niczego.. bardzo się przez to zraziłam do laktatorów...
czy tez z aventu jest naprawde dobry, skuteczny i bezbolesny w użyciu?

Ewa_II - ja nie uzywam prawie laktatora bo nie mam na tyle pokarmu, zebu uzywac, ale jak mialam okazje ze dwa czy trzy razy to byl rewelacyjny. Pieknie sciaga pokarm, jest praktycznie bezbolesny, tylko trzeba go dobrze przystawic (zdazylo mi sie raz zle i nie bylo za fajnie). Ogolnie to polecam. Jesli chodzi o cene, to zalezy, trzeba poszukac, kosztuje od 120 do 160 zlotych w zaleznosci od miejsca gdzie sie kupuje (np w naszej aptece pediatrycznej kosztuje 120).

Ewa ja kupiłam laktator ręczny cannopola kosztowal 100zł i jestem naprawde z niego zadowolona..wiec moge ci go polecic ;D

dzięki za informację dziewczynki :) :)
a mam wobec tego jeszcze jedno pytanko jakich pieluszek używacie dla swoich skarbów? ja używam pampersów 1, ale mała ma troszkę zaczerwieniona pupkę, mimo smarowania jej linomagiem, a poza tym kikucik jeszcze jej nie odpadł i mam wrażenie,że te pieluszki strasznie go podrazniają- wczoraj np. zauważyłam,że cos z niego wyciekło.

Ewa co do odparzenia to ci nie doradze, bo moja nie miała odparzeń. Ale jesli nie chcesz, żeby pieluszki podrazniały ci pępuszek, to wycinaj sobie nożyczkami część pieluszki, ja tak czasami robiłam i pępek mógł sie wietrzyć :)

Ja uzywam huggiesow 3-6 kilo, jestem zadowolona. Pepuszek sie wietrzy, bo ladnie mozna pieluszke wywinac. Potem pewnie przesiade sie na pampersy, bo sa bardziej chlonne jesli chodzi o siusiu. Mimo, ze 1 mi sie nie sprawdzily...

reklama
Leyna ja mam laktator elektryczny BabyOno , ale trudno mi powiedziec jak dlugo sie odciaga pokarm ...ja mam go w nadmiarze wic sciagniecie go to migusiem idzie bo bardzo leje sie z cyckow ...ale polecam , duzo latwiejsy w osludze niz reczny , no moze tylko glosniejszy

Do góry