Witajcie, dziewczyny. Zazdroszczę bardzo wszystkim z dużymi pokojami dla dzieci! My będziemy mieć osobny pokój dla dziecka, ale do tej pory pomieszczenie to służyło za "biuro" męża i stoi w nim wielkie biurko i półki na papierzyska. Ponieważ pokój jest nieduży, dla dziecka zostanie jedynie kącik. Jest tam też wersalka, na którą będę musiała się przenieść przez pierwsze miesiące ze spaniem, bo nasza miniaturowa sypialnia nie zmieści łóżeczka dla dziecka. Trudno - jak mąż będzie tęsknił, niech się gniecie ze mną na wersalce w pokoju dziecięcym
Ja jeszcze nie kupuję mebli, ale powybierałam już mnóstwo rzeczy i chciałam się podzielić z Wami pomysłami
Ten pokoik jest w dwóch kolorach - 2 ściany są słoneczno-żółte, a 2 szare i postanowiliśmy nie przemalowywać, więc muszę się trzymać teraz tego trendu
Wybrałam już łóżeczko:
Klupś, Safari Zajączek, Łóżeczko niemowlęce, drewniane, 60x120 cm, bez szuflady za 229,99 zł - Klupś - Świat niemowlaka - Smyk.com
tyle, że z półką. Mamy wszystkie meble w tym pokoju w jasnym drewnie i takie właśnie kwadratowe-kanciaste, więc wpisze się w krajobraz
i cena super.
Na szarej ścianie stoi smutna wersalka, którą zamierzam przykryć jajecznym kocem z h&y, który już kupiłam, bo bałam się, że mi ucieknie:
home&you - Koc Risotto
I na kocu będą 3 szare poduszki - dwie w kropki i jedna w sówki
A nad łóżeczkiem będą naklejki 15x15cm w kolorach pasujących do pokoju
Ja jestem za samymi zwierzakami, ale mąż walczy jeszcze o słoneczko i dwie chmurki, co ja osobiście uważam za nieco tandetne, no ale nie wiem, czy uda mi się wygrać w tej kwestii
Pomysł na razie jest w głowie. Z realizacją czekam na maj (termin mam na końcówkę czerwca). Mam nadzieję, że Wam się podoba
Mogę jeszcze wiele pozmieniać, więc jeśli widziałyście gdzieś jakieś fajne rzeczy w koncepcji żółto-szarej to będę wdzięczna za sugestie