reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pokój dla chłopca

Ja bym postawiła też na proste mebelki, ewentualnie na jakieś fajne łóżko a ściany w 1 kolorze i jeśli jest miejsce na którejś to np. fototapeta z tym co lubi chłopiec np. zwierzątkami African animals in the jungle. - bluecanvas Do tego jeszcze na łóżku fajna pościel. I jakieś kolorowe pudełka na zabawki, książeczki, tak aby było jak najmniej zbędnych drobiazgów które by się kurzyły na wierzchu :).

reklama
Ach, a może tu ktoś znajdzie inspirację.... zobaczcie... POKOJE DZIECIĘCE na Pintereście
Tyle pomysłów, na pokoiki... dla chłopców, dziewczynek... i to pomysły, które można tanio zrealizować, łóżeczka, kąciki do czytania, nauki, pomysły właśnie na organizację zabawek i innych bambetli... Ja się napatrzeć na te pokoiki nie mogę.... a też jestem na etapie remontu poddasza, gdzi ebędziemy mieć sypialnię i pokoik dla dzieci właśnie...

My postawiliśmy na meble Ikea Mammut. Niebieska duża szafa, dwie komody. regał, łóżko, stolik nocny. Do tego zielony stolik, krzesła i półki ścienne. Zostało jedynie pokój odmalować. Jednak i tak wygląda super, dziecko zadowolone. Meble funkcjonalne, łatwe w czyszczeniu, niedrogie. Można polować na używane, wtedy wychodzą jeszcze taniej:-)

Moim zdaniem mebelki nie mogą być także drogie ponieważ za jakiś czas i tak będziemy je zmieniać na inne wraz z tym jak dziecko będzie dorastać,podobnie z motywem fototapety,te bajkowe dla kilkulatka są dobrym rozwiązaniem,potem punkt widzenia i zainteresowania dziecka zmieniają się,wraz z tym także wystrój pokoju.

Moim zdaniem jeszcze za wcześnie na takie lampy led,obowiązkowo w kwestii oświetlenia musi być to lampka na biurko plus na suficie jedna większa i dające optymalne źródło światła,to bardzo ważne np podczas czytania czy zabawy.

te lamy ledowe sa bardzo fajne, nowoczesne i mało proądu ciągną ^^ a poza tym jak sie kupi raz taka lampe to nie bedziesz musiala zaraz wymieniac, wiec ja jestem na tak:)

Lampy led to przede wszystkim oszczędność jeżeli chodzi i pobór prądu a też zapewniają optymalne źródło światła w pokoju dziecka. I tak montujemy je odgórnie jako światło sufitowe,a dodatkowo lampka na biurko nie zaszkodzi:)

Fajny pokoi ale wazne jest to, żeby była bujna kolorystyka skoro to pokój takiego malucha, dzieki kolorom będzie bardzo kreatywnie :) Na drzwi od szafy nakleiłabym jakiś motym, np. z TOY STORY :)

reklama
Do góry