reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POGADUCHY O WSZYSTKIM

Basiaj czy ja dobrze rozumiem, ze jakies kolejne maleństwo się szykuje? :)

No mój Alex tez raczej z tych niechętnych do szkoły, ale przyznać muszę, że nowa szkoła mu sie spodobała i chetnie chodzi, może traktuje to jak przygodę... ;)

Agnexx
no to masz luzy, oj jak czekam az Wiki do przedszkola pójdzie ::)

reklama
BASIA.J pisze:
no i się zaczęło w zeszycie i ćwiczeniach czerwono :mad: :mad: :mad: :mad:

O rany już?

U nas na razie luzik. Nika dumna że w matematyce pisze już w jedej kratce a w polskim w zeszycie w jedną linię. No i dzieki temu stara się ładnie pisać... ciekawe jak długo?

nie narazie żadnych dzieci >:D
to do szybkiej kontroli dni płodnych i niepłodnych 8)

błąd na błędzie
sylaby dzwięczne i bezdzwięczne :mad:

BasiaJ oj sorry, tak sobie pomyslalam, bo u nas na wątku dziewczyny planujace dzidziusia takie suwaczki sobie wstawily ;)

U nas też z marszu duzo roboty, dużo zadaja i juz jakies sprawdziany w planach...
A Alex chory, od 2 dni ma 40C i gardlo go boli, juz sie zaczyna!! :mad:

Hej!

Niestety luzów nie mam :p od połowy sieprnia pracuję... 8)

Po zebraniu na temat komunii jestem przerażona. Zaczynam się obawiać, czy przeżyję najbliższy rok. :( Spodziewałam się po naszym proboszczu wszystkiego co najgorsze, a i tak mnie zaskoczył... :mad: oczywiście negatywnie... :mad:

Witam :)

U nas też początek roku szkolnego przyjęty bez zbytniego entuzjazmu. Kajtek jakoś nie może wdrożyć się do szkolnego drylu. A i ja mam trochę problemów: muszę sie rano mobilizować, robić śniadanie, szykować ubranie. A tak pięknie było przez dwa miesiące.
I dowiedziałam sie niedawno, że moja niania (która Jeremi zdążył już polubić) nie wraca z wakacji w Irlandii. I zostałam na lodzie. Szukam nowej opiekunki, ale o tę trudno. U nas większość ludzi zdolnych do pracy wyjechała za granicę. A te panie, które zostały są wręcz rozchwytywane. Tak więc znowu pracuje wieczorami i szukam, szukam, szukam.
Wczoraj Kajtek skończył dziewięć lat. Kilka fotek z wczorajszej imprezy.

Najważniejszy na urodzinach, tort. Były dwa. Jeden z alkoholem dla dorosłych, drugi, owocowy dla dzieciakow. jak to zwylke bywa, dzieciom zasmakował czekoladowy, a dorośli jedli smietankowy.

no ja muszę pochwalic Alexa, ze swietnie sobie radzi i nawet nasz akcent poprawia,(mówi, że żle wymawiamy...) ;)
jestem z niego bardzo dumna, a najbardziej cieszy mnie fakt, ze polubił szkołe, wcześniej mimo ze chodził do prywatnej szkoły czesto bolał go rano brzuch i stresował sie, niechętnie sie uczył, a tu taka niespodzianka :) (odpukać) ;)

Mam pytanko, czy zestaw lektur do klasy 3 to jest wszędzie taki sam, czy zależy od szkoły?
Czy ewentualnie mogłybyście mi przeslać, zebym wiedziała co Alex musi przeczytac....

reklama
Do góry