reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

alexja też spojrzalam na suwaczek zdecydowanie jesteś bardziej zaawansowana. wczoraj dostałam rozpiske od położonej z nr tel spoed ale tam piszą że dzwonić w razie skurczy albo kiedy wody odejdą. nie piszą nic o czopku więc chyba nie będę jej dupki zawracać bo właśnie zrobilam sobie kanapkę i mi przeszło. może jej maila napisze zeby bwiedziala just in case.

kallie mówią że nie znasz dnia ani godziny haha ale poważnie to nie wiem czy prania nie puścić jednego chociaż lol. poszłam do męża i mówię mu że czop odszedł a on coś pomruczal i nawet oka nie otworzył (o 9 wrócił z nocki) lol.

powiem wam że mam taki syf w domu że aż się nie mogę doczekać aż mama jutro przyjedzie po mojego brata.

kallie od paru dni miewam wieczorami skurcze przepowiadajace ale kilka na cały wieczór. i powiem ci że moje są nawet bolesne więc nie wyobrażam sobie porodu :confused: :(

reklama
AYNI ty sie chyba zgrywasz ,odejscie czopa oznacza ,ze mozesz urodzic za 2 tyg ale i za pare godzin.No to twoje dziecko ale ja bym darla do poloznej.one sa dla nas i lachy nie robia ,powinnas powiedziec ze cie brzuch boli ,nie mosi to byc prawda ale niech cie wezma do szpitala i zbadaja.Takie cos nadaje sie do szpitala ale z holandia to roznie jest.Te wytyczna co dostalas od poloznej dotycza sytuacji jak juz bedzie czas czyli po 36 tyg .Teraz dla dzidzi to za wczesnie

hi dzis!!
no no czyzby ayni zaczelo sie, czopa juz niet to teraz skurczy wyczekiwac:-) a i nana dobrze pisze, dzwon do poloznej
nana dobrze ze z bioderkami ok,
madziula moja tez przy cycu krzywi sie niby ze chce jesc a nie chce i dopiero jak dam butle to potrafi ladnie zjesc

boze jak goraco dzis a ja jeszcze w spodnie ani spodniczki nie wchodze, chociaz juz zeszlo mi 7 kg, a ato jak na mnie super, bo po pierwszym dziecku byla tragedia

A mam pytanie bo mojej malej na buzi pryszcze:-) wyskoczyly, wiem ze to tradzik dzieciecy, bo tylko tam ma, ale co z nim zrobic aby zszedl, macie moze jakies sposoby????

Nana napisałam maila do położonej żeby wiedzialy w razie czego bo mnie już nic nie boli i generalnie się tym nie martwię bo jak się zacznie to się zacznie i nikt tu nie będzie porodu zatrzymywać. a tu.odpowiedź jaką dostałam :

Hallo Marta, Het verliezen van de slijmprop is geen teken dat de bevalling eraan zit te komen, sommige vrouwen verliezen de slijmprop al vroeg in de zwangerschap en bevallen uiteindelijk wanneer het kind voldragen is. Ook de korte pijn die je hebt gehad wil niet veel zeggen. Niet ongerust zijn dus. Vriendelijke groet,

dus ben ik heel rustig :D podobno można jeszcze wcześniej zgubić czopa i doczekać daty porodu. zacznę się martwić jak odejdą wody albo skurcze się zaczną. w razie w wyśle dziś męża po neutral i puszczę chociaż najpotrzebniejsze rzeczy dla małego.

Ayni mama jak jutro przyjedzie to Ci pranie zrobi i jeszcze poprasuje może:-D A im bliżej terminu tym bardziej i ja utwierdzam się w przekonaniu że będę korzystała z tej pompki. Bo w sumie się nie boję ani nic, chociaż każdy się dziwi ale po prostu jest teraz coraz ciężej, a tak za kilka tyg to już napewno będę zmęczona ciągle więc taki wysiłek to chyba już za dużo żeby bez znieczulenia próbować. No chyba że ekspresowy poród będzie heheh ale w to nie wierzę akurat bo nie mam szczęścia

Ewelina Iskierka pisała kiedyś że robi kąpiele z krochmalu, ale to na potówki było a malutkiej pewnie też gorąco i dlatego tak wyskoczyło

ja cieeee aleście popisały....

Kalli mi czop odszedł niecałą dobe przed porodem....:szok:

moniczka ale to nie ja chciałam zmieniac lekarza tylko zasugerowałam nanie19 bo cos kiepska przychodnie ma.... ja mam HA to chyba surinamka ... ale super babka hehe jestem bardzo zadowolona :)

Ayni mi połozne mowily ze nie musze dzwonic jak czop odejdzie.... dopiero jak odejda wody lub zaczna sie regularne skurcze bo wiadomo ze nie kazdej wody odchodza ;) ale z 2 tyg musisz jeszcze potrzymać... voor de zekerheid :)

dames....

ja wróciłam z CB, jestem padnieta , taka duchota skwar i musialam tłuc sie autobusem :) moje maleństwo to już nie maleństwo!!!! wazy 3800!! wow mamusia ma dobre mleczo hehehe mimo wszystko to jej sie chyba ta waga na wzroscie rozkłada bo nie jest jakas gruba albo cos :)

ewelinaaa duzo czytalam o laktacji na necie i wiesz co znalazłam??? ze jak mała ciagnie cyca i zasypia to przekladac ja do drugiego wtedy sie przebudza i dalej ssa i tak przekladac zeby laczne karmienie trwało 30 minut..... sprobowalam raz i do tej pory mi spi....... a jesli nie budzi sie na czas karmienia to po troszku odciagam laktatorem zeby piersc nie byla twarda i nabrzmiała i czekam az sie mały ssak obudzi :) butelke biore ze soba zawsze jak wychodze z domu, w razie draki na spacerze hehehe

Nana nie ma co tu podziwiać czy czemuś się dziwić. Ja nie widzę powodu dla którego miałabym jechać do szpitala bo uwaga! odszedł mi czop! Sam czop może odejść kiedy chce i nie ma medycznej zasady kiedy na odejście czopa jest najlepszy czas. Mgd też pisała że spokojnie do terminu mogę odnosić. czop nie wody. nie wiem co mi szpital da skoro nie mam skurczy ani wody nie odeszły. bez przesady.

kallie mama przyjedzie tylko po brata i nie zostanie bo musi do soboty pracować. ale dam radę . naszykowalam zestaw alarmowy do pierwszego prania i mąż zaraz idzie po neutral

Helou Dames!

Ja znowu mam maly poslizg w pisaniu, ale wiecznie jestem w biegu :-) niedlugo stuknie mi 31 tydzien a ja czuje sie swietnie i mam sporo energii. Zupelnie jak bym w ciazy nie byla...

W zeszly weekend bylismy w Belgii u znajomych. Mialam baby shower przy okazji ;) a! i dostalam dwie chusty do przetestowania i jestem cala happy :)

Ayni, dobrze ze nie panikujesz :tak:czop to nie wody. Ja sie na serio ciesze,ze nie rodze w PL. Bo ja jako urodzona panikara pewnie przy nastawieniu do ciazy w PL takim a nie innym bylabym w szpitalu co tydzien...a tak na luziku sobie ciaze przechodze i nie wyszukuje sobie problemow...Bedzie dobrze!!!

Bylam wczoraj u poloznej - i mala jest juz glowka w dol ;) oczywiscie szansa jest,ze sie jeszcze obroci w druga strone, ale z mojego prywatnego wywiadu przeprowadzonego wsrod znajomych wynika,ze ich maluchy w tym samym czasie juz byly glowkami w dol. Mam nadzieje,ze mala juz tak zostanie :)

Probowalam wysepic USG wlasnie tak na 34-35 tydzien. Maja mi dac odpowiedz za 2 tygodnie...zobaczymy ;)

reklama
AYNI ja sie tylko o ciebie martwilam bo sama urodzilam wczesniaka ,podziwiam cie i wolno mi bo ja bym taka spokojna nie byla.No ale juz sie nie wypowiadam ,nie moja sprawa ...

Do góry