reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Madziula, nie stresuj się. mala po prostu zrobila się wygbodna przez karmieje ją butelką. Z butelki dzieciom łatwiej się pije, bo nie musza tak mocno ssać jakz butli. Pewnie przez to mała marudzi przy piersi.
Nie poddawaj się i więcej/częściej przystrawiaj małą do piersi - nawet co godzinę. Aż się przyzwyczai na nowo ssac z piersi.
Buziole

reklama
dobry dziewczynki słuchajcie jest sprawa. kto widział tego czopa ? Madzia chyba co? jaki on miał kolor? chyba mi odszedł właśnie ale nie jestem pewna . help! mój jest niezbyt duży koloru lososiowego i bardzo gesty w życiu tak gęstej wydzieliny nie miałam.

oh Iskierka. momentami mam poprostu dosc, zmeczona nie wyspana i płaczace dziecko, co godzine nie bede jej przystawiac bo ona potrafi 4 godz przespac a budzic jej nie zamierzam, bo jak wczesniej ja budzilam na karmienie to zassała 2 razy i spowrotem zasypiała przy cycku i tyle z karmienia i nie działały zadne sposoby.... a ssie dobrze i ładnie ale wydaje mi sie ze za krotko ....

Ayni tak, ja miałam czopa na bieliznie, to spora ilość gęstej wydzieliny o lekko brązowym zabarwieniu wymieszanym z krwią...... przynajmniej u mnie tak wyglądało :)

Ostatnia edycja:
Ayni nie strasz, to by mogło oznaczać że za jakieś 2-3 tyg byś rodziła. Niby w terminie ale jak to już szybko by było:szok: A moj M też raczej będzie miał te 2 ustawowe dni i brak możliwości na coś więcej, już się z tym pogodziłam, i kraamzorg na 3h mam,zmieniać nie zamierzam jak mnie znów odwiedzą (ok 37tyg chyba)bo mi ta pierwsza mówiła że jakbym nie dawała rady to mogę poprosić żeby jednak dłużej zostawały. Póki co zostaje jak jest:)

słuchajcie ja nawet zdjęcie zrobiłam tego czopa bo w moim np nie ma krwi tylko ma zabarwienie lososiowe. ale nie wiem kto to będzie chciał oglądać.

dopisuje że skonsultowaliśmy czopka z mgd która potwierdziła że to on. lol przy okazji pisze że was pozdrawia z alexandrii i nie może wlezc na forum.
mnie coś pobolewa jak przed miesiaczka lekko bardzo :confused:

kallie mam nadzieję że też dam radę z 3 godzinami. pocieszam się że noworodek dużo śpi. i też mam nadzieję że mały posiedzi jeszcze parę tyg bo nic nie mam poprane a chce brata eksmitowac najpierw żeby mi się nikt nie.platal pod nogami.

Ostatnia edycja:
Madziula lekarza domowego mozesz zmienic w kazdej chwili z tego co sie orientuje ja tez teraz szukam jakiegos tylko chcialam isc do tej polki ale ona juz nie przyjmuje nowych pacjentow a u mnie znowu problem z jezykiem

Ayni prosze Cie nie strasz, bo Twoja ciaza jest starsza od mojej tylko 2 dni..
Mam nadzieje, ze dotrzymasz i urodzisz chociaz w 37-38 tygodniu (i ja takze). najlepiej nie brac nic strasznego pod uwage, ale wiadomo, na takie rzeczy tez trzeba byc przygotowanym. oby tylko ominelo Cie vacuum, bo slyszalam, ze to najgorsze co moze byc (takze czytalam na forum wpisy nany i justynynl). byle by urodzic o wlasnych silach zdrowe dziecko :tak:
ah no i byle by Ci sie synek w brzuchu obrocil..

U mnie wszystko ok, ale spojenie boli tak ze czasami nie moge sie ruszyc :(

ja biore kraamzorg na full czyli 8h dziennie. moj narzeczony w pracy bedzie, mama tez raczej urlopu nie dostanie, a ja skorzystam z okazji i wezme kobiete na 64 godziny i niech robi wszystko za mnie, a co mi tam :sorry2: przynajmniej gotowanie mi odpadnie, sprzatanie itd.
My w weekend juz wracamy do naszego domku, jeszcze niewykonczony do konca ale pokoje juz wykonczone, takze nie ma co u rodziny za dlugo siedziec.

Ostatnia edycja:
Alexja coś chyba źle obliczyłaś, Ty jesteś w bardziej zaawansowanym stanie ode mnie i od Ayni:tak:

Ayni a dzwoniłaś już do położnej żeby to z nią skonsultować co by była przygotowana,a te bóle to pewnie te skurcze przepowiadające co się tez na kilka tyg przed pojawiają.Hmm chyba tu ostatnia zostanę w dwupaku bo u mnie się nic nie dzieje. Ale masz rację, te kilka teg jeszcze niech posiedzą dzieciaczki w brzuszku, mnie też pranie wszystkiego czeka;/

No i jakoś na razie mi się nie włącza tryb "wicia gniazda" i sprzątania wszystkiego jak np u Madziuli:-) ale czekam na razie może mi się w końcu zechce ogarnąć to i owo hehe

reklama
Do góry