reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Do Mgd też siostra miała przyjechać, zajęte nasze dziewczyny ostatnio:)
A za usg sie w sumie nie denerwujet ylko aż takiego ekspresu się nie spodziewałam. Najważniejsze, że wszystko w porządku i leży tak jak trzeba:tak:

Ayni mój łobuz też ostatnio cały czas dokazuje właśnie, tylko zawsze z jednej strony kopie albo się przeciąga, ja teraz rzadko kiedy w staniku chodze bo małeństwo od środka dokucza i mnie gniecie wszystko hehe

Madziula a Martynka też drobna i wagę to ma bardzo dobrą, moja sis jak się rodziła to miała już ponad 3700 więc po tyg jeszcze troszkę nadrobiła. Ja znów miałam niecałe 3000 więc trochę dłużej trwało zanim do 3700 dobiłam. A w cm miałyśmy tak samo więc po prostu każdy bobas inny:-):tak:

Ayni czy Ty widzisz mój suwak?! jeszcze tylko ok miesiąc:szok::-) a niedawno narzekałyśmy że my na szarym końcu heheh Moja położna mówiła że pierwsze często po terminie się rodzi ale jakoś nie wydaje mi się, tym bardziej jak zaglądam np na forum sierpniowe, to tam dużo juz jest maluszków i chyba tylko 2 z nich po terminie była więc coś mi się wydaje że jeszcze tydz dwa i trzeba się brać za składanie łóżeczka żeby bez niespodzianek było

reklama
Kallie mnie połozna mowila to samo ze pierwsza ciaza przewaznie koło 40 tc, u mnie sie sprawdzilo a i tak miałam masaz szyjki... wiec kto wie ile bym jeszcze pochodziła..... ale ta teoria to akurat nie reguła.... duzo kobiet rodzi pierwsze dziecko przed terminem.. to jest loteria ;D

hej!

kallie ja dziś utwierdzilam się w przekonaniu że wcześniejszy poród naprawde może mi się przytrafić. Byłam z rodziną w mieście i trochę polazilam i już mnie bolało :-/ potem spowrotem do domu, przerwa i autkiem nad morze. parkowalismy przed sama plaża więc też się nie nalazilam a wróciłam zmęczona i obolala. nie wiem jak mam tak jeszcze 4,5 tyg przechodzić lol.

muszę poczytać w necie jak się objawia ta skracająca szyjka , może to.faktycznie to?

mama pytała czy mi nie kupić jumbo packi w niemczech ale najmniejsze jakie ona tam widziała to 4-9 kg. jakiś dziwny rozmiar niby normalne pampersy oryginalne :-/ czy nie za duże? 109 sztuk za 20 eur. opłaca się?? kurde nie wiem...

Ayni to moga byc troche duze. Ja dla corci mam new born najmniejsze (chyba 2-4kilo) i sa olbrzymie:-D
Czy sie oplaca to niewiem. Zalezy ile jest sztuk w takim rozmiarze w paczce normalnej, tego tez niewiem.
Ja tez myslalam ze mam jeszcze czas az malutka wyjdzie a tu ZONK:-):tak: Jak bylam w tym tc co Ty to tez czasami myslalam, ze urodze. Wszystko mnie juz meczylo i chodzilam ledwo co.
Agss gratulacje:-) Zobzczysz jak Tobie zleci.
Musze Wam sie pochwalic, ze poki co Emilcia jest laskawa dla rodzicow:-) W nocy spi od ok 23 do 4 rano, dostaje butle z odciagnietym mlekiem i zaraz zasypia na nast. 3 godzinki. Oby tak dalej. W dzien tez nie marudzi. Jak sie obudzi daje krotki sygnal. Po jedzonku rozglada sie wszedzie. Pani z karaamzorg sie dziwila, ze jest juz taka ciekawa i ruchliwa.
Dzisiaj bylo wazonko i znowu przytyla 60 gram. Wazy juz 3,100, a spadla do 2,880. Jeszcze 80 gram i bedzie jak przy narodzinach. Mamusia dobrze karmi:-)
Mam nadzieje, ze zostanie grzeczna i nie laduje baterii na pozniej.

Milka no to tylko gratulować tak grzecznego maleństwa:) a nawet jeśli potem troszke mniej będzie spała to ważne że teraz Ci pozwala odpocząć i przez to szybciej wrócisz do dawnej formy:)

Ayni najwyżej będziesz miała te pampki na potem jak masz je gdzie trzymać. Bo oryginalne pampersy tutaj to paczka tych 4-9kg (to są trójki) to 72 szt kosztują 17-18e
A kobieto ja sie wcale nie dziwię że Cię coś bolało po takich podróżach. Ja dzisiaj raz wyszłam z psem, zrobiłam wymyślny obiad więc ok 2godz kręcenia się po kuchni i teraz do znajomych (5 min spacerkiem) i już czuję że muszę leżeć bo mnie ciągnie. A w dodatku moje maleństwo robi wieczorną gimnastykę i mój brzuchol faluje jak wzburzone morze hehe

milka dzięki też mi się to wydaje zbyt duży rozmiar. mama argumentuje że noworodek ma prawie 4 kg no ale wg.mnie do 9 kg to duża rozbieżność poza tym nie każdy ma 4kg. Każe jej poszukać jeszcze przecież niemcy to nie kloce i muszą mieć mniejsze. zazdroszczę tak ślicznie śpiącego
dziecka oby wyrobila sobie taki rytm i tak pozostala , marzenie!

kallie ja w ogóle nie ogarniam i trochę mam piętra że niebawem się zacznie a ja jeszcze parę rzeczy muszę kupić :o szok! nie mogę uwierzyć że niebawem czeka mnie poród i to naprawde niebawem. czy Ciebie też bolą ruchy malenstwa ? mój jak się czasem przeciąganie to czuje lekki ból u góry i na dole.

mama mi dziś odradzala wstawienie lozeczka do sypialni mówiąc że nie mam daleko i że przyzwyczaje dziecko że na każdy płacz dziecko będzie miało mnie od razu obok i że się przyzwyczai do naszej obecności blisko słysząc nasze ruchy czy oddech i potem nie będzie chciał spać u siebie. sama już nie wiem co o tym myśleć... nowe mamusie jak spicie z małymi?

a co do netu to się nic nie dowiedziałam o objawach skracajacej się szyjki bo przeważnie przebiega to bezobjawowo poza tym kobiety w polsce są badane ginekologicznie i wiedzą od razu :-/ albo ktoś pisze np. "brzuch mi się stawiał" i wymiotowalam lol nie rozumiem tego, chyba jestem z innej planety. No ale czuje klucia tam na dole jak chodzę plus ból i ciezkosc ale nie wiem co polozna mi poradzi skoro tu nie badają i nie będzie tego raczej widać na usg . btw właśnie mnie znów zaklulo i nie jest to przyjemne ;/
czuje jakby mi się samopoczucie pogorszyło dosłownie z dnia na dzień. jeszcze 4 dni temu byliśmy na rowerze a teraz to nawet tego nie widzę.

dziewczynki mgd miała siostrę i mamę a jutro lecą do egiptu na eid. więc nie martwcie się może jeszcze napisze coś przed wylotem

Ostatnia edycja:
Tak was podczytuje od czasu do czazu.
Spojrzalam wlasnie na twoj suwaczek Ayni i w tym okresie ciazy dolaczylam na forum pamietam te zmiany nastrojow, bol o ktorych piszesz a teraz lezy kolo mnie prawie 6 miesieczny bobasek, ale tan czas leci...

Gratulujs stane Agsu blogoslawionego.
Narazie nie kojarze jeszcze was po nikach poza ayni i madziula.

Moim zaniem nie ma reguly na to czy urodzi sie wczesniej bo ja pierwsza ciaze skonczylam 2 tyg przed terminem a druga z pomoca poloznej 1 tydzien po terminie.

ayni co do pampersow to niech mama ci kupi na poaczatek kup sobie roz.1 ale nie za duzo. Ja wykorzystalam chyba 3 paczki 1 a teraz juz mam 4.
A co do spania to ja z moim Kuba splam od samego poaczatku podobnie jak z Filipem w zeszlym tygodniu wynioslam lozeczko do jego pokoju a Filip zostal z nami. Balabym sie go zostawic samego w pokoju mimo ze mam go na przeciw mojej sypialni. Twoj wybor ale ja wiem jak jest u nas Filip sie strasznie kreci i balbym sie ze....

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie my wczoraj bylismy w Linnaeushof Bylo super Tymek wybawil sie ,popluskal w baseniku .wspanialy relaks.
Ayni mosisz sama zdecyowc ,ja spie zTymusiem od kiedy skonczyl 9 m i nie widze nic zlego w tym ze przyzwyczai sie do naszej bliskosci.Nie cofne czasu ,pozniej juz nie bedzie tak mnie potrzebowal.Juz widze ze nie zawsze chce sie przytaulac tak jak kiedys.Powiem ci tylko ze jest super jak rano na pobodke Tymek glaszcze mnie po wlosach i przytula sie do mnie ,wiem ze to bezcenny czas .Co do szyjki to mimo iz u mnie wiadomo bylo ze mi sie skraca to sie tym nie przejmowali .no ale na usg powiedz by ci zbadali szyjke a noz sie uda.
Z moim pecherzem to jakies jaj bo zadzwonilam by zapytac czy sa wyniki z moczu no i nie ma ,pani mi powiedziala ze wyslali do szpitala w piatek ,szok bo ja oddalm probke do labolatorium w srode ,fujjjjjj,Brak mi slow.

Do góry