reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Cześć wszystkim. Trochę mnie pochłonęło bycie mamą :-) chociaż tak naprawdę to Alex tylko śpi i je :-) No ok, rano i wieczorem zrobił sobie czas na "zabawy" z rodzicami. Martwi mnie to, że nie schodzi mu ten guzek po próżnociągu. Lekarz, położna i babeczka z centrum zdrowia dziecka mówią, że mu to w końcu kiedyś zejdzie.... Ale kiedy?
Po zdjęciu szwów została mi "dziurka" :-) czy to się jakoś zrośnie? Czy teraz będę mieć 3 ;-)

Aaa no i mi spadło przez 2 tygodnie 11 kg, z czego 6 od razu po porodzie. Tylko, że ja przytyłam 21 :-) i nadal mam 30 kg do zrzucenia. Od jutra zaczynam dietkę. Małemu na szczęście nie zaszkodzi, bo na butli jest.

reklama
ASIA ten gozek to jest pewno krwiaczek.Moj Tymek mial go na karku i jak im to pokazywalam to olewali to.Jak Tymek mial 6 m zrobilismy mu usg w polsce no i wyszlo ze ma krwiaka i pozrywane miesnie ktore sie zrosly ale zrobily sie jakie zwyrodnienia ,zlogi czy zwapnienia.Lekarak zalecila masaz i naswietlanie.Dotego ostro rechabilitowalismy Tymka ze wzgledu na krecz szyji.Masuj to oliwka powinno pomoc.

witam witam moje drogie kobiety!!!

Ayni fajny brzuchol:tak:
Iskierka uwazaj jak chodzisz po schodach. Ja spadlam w zeszlym roku, polecialam do tylu, tragedia chodzic nie moglam przez tydzien, pelno siniakow, zadrapan i wszystkie sine palce u nog:tak: A i zapomnialabym corcia slicznie wyglada i taka duza
Milka sliczna ta twoja laleczka i naprawde wyglada na duza a tu taka kruszynka
Madziula kochana malenka i jakie ladne zdjecie:tak:

Ja moczu nie zanosilam na pierwsza wizyte

Bylam ostatnio w CB i zwazono mi mala wazy 3450g i wyobrazcue sobie ze podobno ja przekarmiam bo za duzo przybylo jej. Tu dziecko ma przybrac 700g na miesuac a jej w 2 tyg przybylo 500g wiec ja przerazona dzwonie do pl lekarza a on mni dzieki bogu uspokoil i powiedzial ze kazde dzidzi jest inne i roznie dzieci jedza zeby sie nie martwic i ze dziecko przez pierwsze 3 miesuace zycia moze przybierac 1 kg miesiecznie. odetchnelam z ulga.
A moje mliko to lipa, mala zje 100ml i za 1,5h jest glodna, moje cyce nadal malo produkuja i musze ja dokarmiac, dzwonilam do poloznej a ona ze widocznie tak mam i mozliwe ze szybko pokarm mi zaniknie, a tak samo mialam przy pierwszej corci.

Myslalam ze dam rade czesciej zagladac, ale wieczorami doslownie padam na pysk.

Koncze kobietki i grila robimy i trza cos zjesc.
Milego wieczorku , a a jutro do Hagi nad morze, podobno ma byc sliczna pogoda, wiec moje 2 coreczki troszke sie doltenia. Papapapa:-D:-D

Ewelina naprawde polozna Ci tak powiedziala? Tomek od urodzenia jadl co 1,5 godziny, wiecznie nienajedzony:eek::baffled: i to po 120ml wciagal na raz. ja sciagalam przez pierwsze 4 miesiace bardzo systematycznie, nawet z zegarkiem w reku to robilam, wybijala moja godzina i musialam odlozyc wszystko co mialam w rekach bo musialam isc sciagac mleczko:happy: pokarm mam do dzisiaj.. czytalam ze to czy piersi produkuja pokarm czy nie jest tylko i wylacznie uzaleznione od naszej psychiki. Ja bardzo chcialam zeby Tomek byl na moim mleku minimum do okolo 6 miesiaca, teraz juz tak nie zwaracam uwagi na odciaganie i odziwo piersi sa miekkie i chocbym 11 godzin nie sciagala to nie czuje zeby sie robily twarde czy w jakis inny sposob okazywaly to ze duzo w nich mleka :-D a po calym dniu nie sciagania odciagam okolo 180ml tylko. Teraz juz sciagam tylko 2-3 razy dziennie, a dokarmiam Tomka nutrilonem pepti..
Takze moze sie ostro zmobilizuj? Oczywiscie o ile Ci zalezy :tak: bo jak nie, to mysle ze za bardzo nie ma co sie stresowac, tyle dzieci na swiecie od urodzenia jest na mieszankach i krzywda im sie nie dzieje :-) wazne by mama byla zrelaksowana i zadowolona, a bobas mial pelny brzuszek :happy::happy::happy:

Dobry wieczor.
ze mną już ok, tylko siniak na ręce przypomina o "wypadku".
My dziś jak zwykle zakupy, a popoludniu wybraliśmy się do Rotterdamu do kosciola na spowiedz przed chrzcinami Olivii, ktore odbędą się za tydzien.
Astrid, rozgladalam się za toba, ale ty chyba w niedziele chodzisz na msze;-)
Jutro może przejadę się z chlopcami nad moze do Sheveningen. oczywiscie Olivia pojedzie z nami. mam nadzieje ze morskei powietrze dobrze jej zrobi. Mam tylko nadzieje ze pogoda się nie zepsuje.....

Jutro ma być ponoć cieplej niż dzisiaj:-) mi to nie przeszkadza a jak jeszcze dodatkowo mocno nie wieje to całkiem super:tak:
A gdzie Bernadetka i Astrid?

Asia trzecia dziurka Haha no zawsze coś extra ;D nie martw się tym guzkiem bo nikt Ci nieda odpowiedzi kiedy to zejdzie. Fajnie że mały taki spokojny i faktycznie trochę Cię nie było.

ewelina nie przejmuj się pokarmem , każdy jest inny i kwestię karmienia piersią czy też przybieranie na wadze czy kwestie rozwojowe są bardzo.indywidualne nie wg jakiejś tabelki więc nie przejmuj się co mówią w końcu wiesz co robisz jesteś matka ;) twoje ciało nie działa tak samo jak u innej kobiety w końcu jesteśmy indywidualnosciami nie robotami. jakaś fotka może dla nas? :))))

kallie nie ma co się złościć podobno te ostatnie echo tu tak na szybciocha wykonują. dziewczyny pisały kiedyś. ją też się show nie spodziewam we wtorek ale mam nadzieję że coś tam zobaczę. :D mój się cały czas rusza ostatnio to prawie non stop wygina się albo kopie w żebra pod samymi cyckami go czuję.

z tego co wiem Astrid cieszy się wizyta rodziny a Berni się chyba zepsuł komputer ale nie wiem czy nie.pochrzanilam czegoś z Berni. Tak coś mi swita.

my byliśmy na krótkim spacerku i niebawem yalla spać. jutro mamuska przyjedzie na parę godzin.

Witam
Z tym spadkiem wagi po ciazy to wydaje mi sie, ze zalezy tez od kobiety. U mnie zawsze bylo ciezko z tym. Wiem, ze karmienie piersia sprzyja, ale przeciez jest wiele kobiet, ktore borykaja sie z tym przed dluuuugi okres.
Moje kazde echo tez bylo szybkie. Polozna pokazywala mi jednak za kazdym razem serduszko i wszystkie najwazniejsze czesci ciala malutkiej:-)
Berni kiedys napisala, ze ma problem z internetem:tak:
J atez kiedys spadlam ze schodow:eek: Zjechalam na tylku:-) Do tej pory mam wglebienie a bylo to jakies 4 lata temu:-D
Teraz na szczescie niemam schodow w domu:tak:
Coreczka znowu dzisiaj przybrala na wadze, 3,100 kg:-) Jak tak dalej pojdzie to bedzie z niej niezly pulpecik:tak::-D I powiedza mi w cb, ze ja przekarmilam. No ale co mozna zrobic. To jest dziwne. Dieta z zupy kapuscianej?:eek::eek::eek::-D

reklama
przerazacie mnie... moje dziecko wazy 3600 a kazy mówi .... jaka malutka.... a tu widze 3100 czy 3300 to dopiero maluszki..

ja co 4 godz. wyciskam z piersi po 150 ml z jednej.... wszyscy mi mówią mleczarnia... niedlugo lodówka peknie w szwach od mleka hehehe mała potem spi 3-4 godz... wczoraj miała jakis marudny dzien ze co chwila ale dzisiaj juz ok :)

co do wagi to wiadomo ze indywidualna sprawa, kazdy ma inny organizm i w ogole....nie ma co sie przejmować i dać sobie czas na dojscie do siebie :d:d

Własnie sie tez zastanawiałam gdzie sie Berni podziała a i ccos mgd nie widać .....

Do góry