reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Milka śliczna dziewczynka (;
Madziula zazdroszczę takiego szybkiego spadku wagi (; Mam skromną nadzieję że też tak będę miała mimo że nie powinnam za bardzo na to liczyć ;p

A ja zapisałam się w końcu do położnej... 23 sierpnia mam pierwszą wizytę. Dostałam list i tam pisze że mam wziąść ze sobą próbkę porannego moczu:confused: Dość dziwne dla mnie nie spodziewałam się tego...
A wizytę mam dopiero na 17.30...

reklama
aggsss no faktycznie dziwne. mi moczu nie badano ani razu. ale z tego co widzę to każda praktyka ma swoje metody. to już niebawem! fajnie!

kallie ej weź ja tu takie chwile przechodzę a Ciebie nie ma. Powiedz mi tobie też tak już z tym brzuchem ? tzn boli też czasem? czujesz że Ci ciąży i że dziecko prawie co rękoma wychodzi? ja mam tak od paru dni może 3 i w ogóle nie wiem co się dzieje. myślałam że takie rzeczy to w 37 tyg czy coś.

dziewczyny nie wiem czy którąś myśli o odchudzaniu ale niedawno czytałam o zaletach picia rano 2 lyzeczek octu jablkowego rozcieczonych w przygotowanej wodzie (nie mylić z normalnym octem ) podobno bezpieczne i nawet zalecane w ciąży na zgage ;) mojej znajomej przez to picie leci średnio 2 kg na mies.

Agss ja tez brałam na pierwsza wizyte potje z moczem, one badają takim patyczkiem zawartosc cukru z moczu..... jesli beda jakies nieprawidlowosci to moga zadecydowac ze musisz co wizyte przynosic mocz. ja np w ogole nie musialam wiecej )

mi moczu też niet, mają tu różne zwyczaje jak widać

Ayni fajny masz brzusio, zgrabny, mój chyba jednak większy ale ja nie umiem w sumie tak określać. A jeśli chodzi o bóle to hmm... małego nie czuję jakby mi się bujał, ale on jest dosyć specyficznie ułożony. I przez to że już długo jest w tej pozycji to chyba mam żebra z prawej strony już nieźle powyginane. A boli mnie też od ok tygodnia brzuch jak tylko chwilę dłużej np postoje w kuchni przy meblach coś robiąc, muszę normalnie na raty bo mocno mnie ciągnie i jak sie nie położę to jest nieciekawie. A tak oprócz tego to raz w nocy mnie coś złapało i też taki ból że się popłakałam,ale póki co się nie powtórzyło i mam nadzieję że nie wróci;/
Ayni a u Ciebie to możliwe że mały jest właśnie główką mocno w dole i naciska na coś

Dziekuje Wam dziewczyny:-)
Haha ale Was zdjecie troche nabralo bo ona jest naprawde drobniutka. Waga urodzeniowa 3,180 kg, teraz 3,040 kg, dl. 48cm. Kazdego dnia przybiera na wadze. Podobno mam tresciwe mleko, a ona dosc duzo sie go domaga:-D
Ja tez bralam probke moczu na pierwsza wizyte.
Madziula zazdroszcze spadku wagi. ja tez chce:tak::eek:

Oo to widzę że wszędzie jest inaczej...
Madziula a powiedz mi czy ten mocz może sobie tak cały dzień stać w temp pokojowej ( u mnie w domu dość ciepło jest...) czy trzeba go gdzieś do chłodu dać?
Może głupie pytanie ale szczerze pojęcia nie mam:-p
Ayni nie umiem się już doczekać tej wizyty a już najbardziej chciałabym usg teraz pewnie coś więcej byłoby widać (;

Milka no to malenstwo z Emilki :tak: a waga sie nie przejmuj, masz czas :-) ja po samym porodzie stracilam 8kg, a teraz juz nawet waze 2kg mniej niz przed porodem bez zadnej diety, a slodyczy jem duuuuzo :-p, takze jest ok. A na drugim watku jest Anetka i ona juz ma duuuzo duzo mniej niz przed ciaza :-) takze no stress tez dasz rade :-) zadko ktore dziewczyny pozostaja takie grube po ciazy. wiadomo, piersi zostaja, a nawet robia sie wieksze, ale co ma zmalec to zmaleje :-) najwazniejsze zeby nie katowac sie dietami na sile:tak:

reklama
Do góry