reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

no ja wiem bo Milenka jeszcze chyba cieplych dloni nie miala:sorry:tylko czy w krótkim rekawku takiemu maluszkowi nie jest zimno?

Madziu woda mysle ,ze wystrarczy :tak: Ja jeszcze tak jak Iskierka pisala ,a polozna tez mi zasugerowala kropilam mlekiem z piersi:tak:

reklama
Madziula mojemu Tymkowi oczy ropialy do 7 m.z .Przemywalam mu gaza i sola fizjologiczna i tak po kilka razy dziennie.Robili mu wyamazy z oczka ale nie znalezli bakteri a oczy ropialy.Ja mysle ze u nas to z powodu alergii bylo .

no własnie pamietałam ze był temat ropienia oczka .... narazie bede przemywac przegotowana woda i zobaczymy...

nana19 czytałam własnie ze alergia moze byc jedna z przyczyn ropienia..... tylko ze powinni i do tego dojsc ze to alergia... i ze tak dlugo to trwaało..

Dzien dobry. W sumie juz dobry wieczor :-) ja dzis caly dzien spedzilam przed tv, i troche na ogrodku, spojenie boli mocno:cool: kiedy to sie skonczy? mam nadzieje, ze z chwila przyjscia malenstwa na swiat.. no ale do tego mamy jeszcze kawalek, choc fajnie by bylo jakby sie przed terminem urodzila :) dziewczynki ponoc szybciej (statystycznie, choc statystykom tez za bardzo nie ma co wierzyc :-D)

nana19
wspolczuje zapalenia pecherza, mialam kiedys, w czasie mlodosci :baffled: bol niesamowity, mam nadzieje, ze nigdy wiecej mi sie to nie przydarzy :cool: i tak jak napisalas, z lekarzami trzeba tutaj twardo, jak na cos paracetamoltje to trzeba byc asertywnym i nie zgodzic sie na taka diagnoze i taki sposob leczenia. Holendrzy juz sie przyzwyczaili do takich metod, dlatego tutaj ludzi u lekarza nigdy za duzo nie ma:-D moj facet tez wiecznie na wszystko paracetamoltje, ale juz go nauczylam, ze w gabinecie lekarskim trzeba byc twardym a nie mietkim i nie dac sie leczyc.. niczym:sorry:

Ayni doczytalam teraz, wspolczuje tych pchel, fuu paskudztwo..dlatego ja zwierzat w domu nie mam, bo pozniej wlasnie takie problemy sie zdarzaja, a pchla, powiedzmy sobie szczerze, przenosi wiele zarazkow i chorob, wole sie trzymac od tego z daleka :-D dobrze ze juz sobie poradziliscie z klopotem, oby zniknely na zawsze, w koncu maly bobas w drodze, lepiej zeby z pchlami nie mieszkal.

Witam wieczorową porą. Ja dzis cięzki dzień mialam...
Zaczęło się od tego, ze idąc w nocy do toalety jakimś dziwnym trafem poślizgnęłam się na schodach i po prostu z nich spadłam. Z hukiem wylądowalam w przedpokoju na kafelkach, wprawdzie na pupie i wstałam o własnych ciłach, ale cały dzień czułam się fatalnie. Bolala mnie pupa i lewa ręka obite na kilku schodach i bardzo bolały mnie kręgi szyjne - chyba z powodu wstrząsu jakiego doznalam zsuwając się ze schodka na schodek....
Koszmar - ani się schylić do dziecka, ani skręcić głowy. Do tego doszedł ból głowy, który zwalczylam paracetamolem i drzemką. Jutro będe miala siniaki - na ręce i pewnie na pośladkach....
Na szczęście nie uderzyłam sie w plecy, bo obawiam sie ze uszkodzilabym sobie kręgi...
własnie zauwazyłam ze moja malutka po spaniu miała zaklejone oczko ropka, odrazu zadzwoniłam po połoznej, powiedziała ze normalne i ze mam przemywać przegotowana letnia woda.... a jesli za kilka dni nie przejdzie to do lekarza..... mam póki co sie nie martwić?? na szczescie jutro jeszcze bedzie kraamozorgowa.... to zobaczy
Madziulko - psiknij malej mleczka z piersi - tak prosto do oczka i rozprowadz mleczko po calej powierzchni powieki.
Nana na ból pęcherza najlepsza herbata żurawinowa - wypróbowalam na sobie rok temu, gdy z powodu zapalenia pęcherza przeleżalam niemal 3 dni w łożku. Do tego dostalam Urosept - ale musze dodac ze bylam wtedy na urlopie w PL i teściowa mnie tak kurowala...

Iskierka Jeju dobrze że Ci się nic nie stało. To by było nieszczęście dopiero. Ja się czuje mniej więcej jak ty ale bez upadku. Coś mnie boli z tylu i ani się schylić ani nic ponieść :/ łącze się z.tobą zatem. Nawet prania z ogrodka nie wnioslam na górę. Zostawiam facetom w końcu mam ich teraz dwójkę. Ten młodszy jeszcze posiedzi u mnie tydzień a potem zaczynamy ekstremalne przygotowania czyli wielkie prania itd.

Alex no wiem o czym mówisz , ja miałam w życiu 2 psy i nigdy pchel nie miałam w domu ani psy. Czasem można mieć pchly nie posiadając zwierząt bo takie przypadki też wyczytalam :-\ No ale nie ma już ani jednej sztuki. Zagazowalismy 2x. narazie kotek na dworze póki się nie wykuruje :-( nawet do niego nie podchodzimy tylko zostawiamy mu jedzenie na ogródku i drzwi z komórki jakby tam chciał spać ale nie chce bo lazi gdzieś w ogóle się nie przejmuje sytuacją ; na szczęście bo by mi serce pękło. Nie wiem czy to przez ciążę ale na początku to się poryczalam że kotu smutno i mnie mąż musiał uspokajać że Kot w sumie ma to w d... :D i chodzi z kolegami po dworze. Zalosna ta historia :-D :-D :-D

dziewczyny czy ja do szpitala się muszę zapisać że tam chce rodzic ? coś mi dzwoni że chyba tak ale nie jestem pewna Oo

reklama
Ayni u nas wszystko netjes :) mała już ma wage z po porodu :D mam nawał mleka hehe musze odciagac bo inaczej piersi mi eksplodują :D

dzisiaj zaliczylismy pierwszy spacerek...

a tak w ogole to juz wchodze w moje jeansy jeeeeeeeahh:)

Do góry