reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

dzieki dziwczunki za kciuki ,przydaly sie :tak: bo poszlo dosc szybko:tak: w szpitalu bulismy o 15 a o 17;49 juz Milenka byla na swiecie a jak to oznajmila wszystkim w kolo:tak::tak:
mi nawet nie przyczepiali kartki do lozka i nie dawali malej na raczke opaski bo o 20 ;30 bylismy juz w domku:tak:

ok ide odpoczywac opisze jak bede miec wiecej czasu

buzIaki spijcie dobrze

ps a jak Ewelinie poszlo?

reklama
BERNI ogolnie to grzeczne dziecko ale straszna przylepka. Maz sie na mnie wscieka kiedy jej kwilacej z lozeczka nie wyciagam...ale nie chce zeby nauczyla sie ze jak zaplacze to zaraz ktos leci...

ISKIERKO tak to taki wypis ze szpitala. Ten co zanosi sie do rejestracji w urzedzie. Bedzie tam imie dziecka,godzina itp
I tak kazdy C1000 ma te taszki :)

Z tym zasypianiem to roznie bywa. Ale mala ssie okolo 10-15 min i potem jest komar..
Jak ja nauczyc zeby nie zasypiala???

Ciekawe jak tam swiezo upieczone mamuski..

EDIT: o prosze :) wywolalam do tablicy :)
Jak sie czujesz?? No to jeszcze szybciej Ci poszlo niz mnie :D

Ostatnia edycja:
Z tym zasypianiem to roznie bywa. Ale mala ssie okolo 10-15 min i potem jest komar..
Jak ja nauczyc zeby nie zasypiala???
Mnie zawsze pediatra (w PL) i kraamzorg (w NL) mówili, ze jeśli dziecko zasypia przy piersi to mozna je troszkę "podraznić' - połaskotac w stópkę lub pod paszką, albo delikatnie wsunąć swój maly palec pomiędzy dziąsełka i wyjąć pierś. Dziecko na bank sie wtedy obudzi.
Wypróbowane - dziala:-)

przepajam go bo u mnie cienko z pokarmem...;/ jest go juz coraz mniej, a on by jadl co godzine... i co ja mam wtedy zrobic? bo juz niewiem czy jemu sie pic chce czy co...:( mija godzina od karmienia i zaczyna sie placz, daje mu mleko, possie kilka razy i juz wypluwa, i za godzine to samo... niewiem co mam z nim robic...:(

Karola, gratulacje!:)
teraz wypoczywajcie:)
czekamy na fotki malej Milenki:D

skad wiesz, czy cienko z pokarmem? Moze Alus ma skok rozwojowy?? takie male dziecko potrzebuje mleka, a nie herbatek... wlasnie podajac mu mleko modyfikowane czy herbatki to zmniejszasz sobie laktacje i w konsekwencji w ogole nie bedziesz miala pokarmu. nie wolno tak robic..

BERNI ja zauwazylam ze im czesciej mala dostawiam tym wiecej pokarmu sie pojawia..moze odstaw wspomagacze i powalcz z laktacja??
A w ogole to mozesz isc do poradni laktacyjnej. Na pewno masz w swoim szpitalu-jest w ubezpieczeniu ;)

ISKIERKO tak tez i robie. W efekcie pociuma jeszcze a jak juz skonczy to sa zwloki :D
Chcialabym zeby byla przytomna kiedy konczy jesc ;) ale to udaje sie tylko po poludniu....

U nas juz powoli pielgrzymki lekarzy i poloznych dobiegaja konca.
Dzisiaj byla babeczka z CB, pobrala krew,zbadala sluch..
Jutro jeszcze czeka nas wizuta poloznej bo Kausar juz dlugo zolta jest....mammnadzieje ze obejdzie sie bez szpitala...

karola82 nie zapomnij zmienic suwaczka :)

no własnie, ciekawe co z eweliną, ale zapewne po cesarce została w szpitaly tylko na jak długo..... zapewne sie odezwie jak wróci :)

dzień dobry bobry:) Ewelina pisała w jakimś poście że się niedziela poniedz odezwie jeśli tam neta nie będzie więc trzeba pewnie cierpliwie czekać:tak:
bernadetka mi ostatnio znajoma mówiła że na pobudzenie laktacji u niej działa piwo!:szok: i to przy pierwszym dziecku w pl jej tak radziła pielęgniarka i teraz przy drugim w en to samo. Piwo BEZALKOHOLOWE i najlepiej ciemne, mówi że jak raz takie prawdziwe ciemne jej mąż przyniósł to nawet pół nie mogła wypić tak jej już się mleko lało:szok:

Mgd czytałam wczoraj artykuł w pl gazecie o przyzwyczajeniach niemowlaka i było też o zasypianiu przy cycu ale nie pamiętam co radzili!:confused: doczytam to napisze albo Ci gazete przyniosę:tak:

reklama
O rany... to dobrze, że się na bavarię 0,0 nie dałam skusić, bo by mi piersi wybuchły... normalnie mam mleka dla połowy Holandii a tak to bym miała chyba dla calej Unii Europejskiej :szok:.

Ja nie daję żadnych wspomagaczy i karmię na żądanie (a żądanie jest minimum po 1,5h, max po 4h) i nie mam problemu z płaczem itp. Mała mi co prawda zasypia przy piersi, ale się budzi, jak ją odkładam, więc ją zostawiam w łóżeczku, żeby się wyciszyła. Ewentualnie, w ciągu dnia razem z nią zasypiam. Dzisiaj tak sobie pospałyśmy od 7 do 10 :nerd:

A w ogóle Maja ma pierwszego, poważnego kolegę w swoim życiu: 004.jpg. Roboczo nazwałam go Zdzich :-D.

Mmmm uwielbiam bawarkę ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry