reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Astrid, a ja odpowiem spiewajaco... Chcialabym, chciala... Chcialabym... chciala :confused::-D serio jakbym miala w domu cos na dobicie do tego porodu to od razu bym sobie zaaplikowala , ale nie mam :-D boli mnie szyjka od samego siedzenia na d.. i jeszcze plecy i pluca od tych wygibasow, na ktore juz nie ma miejsca...

reklama
Witam.

Za rada niezastapionej w donoszeniu na niegrzeczne forumowiczki Ayni ;) zapodalam sobie kilka ostatnich stron.
Zastanawiam sie, czy jakies przedszkolaki sie dorwaly do forum?
A ten watek mial byc podobno oazą pokoju, przedsionkiem raju niemalże... w odróznieniu do szatanskich wygibasow mamusiek na Holandii... :nerd:

Ayni współczuję Ci... ja miałam tak tylko na kilka dni przed porodem, z czego szyjka mnie nie bolała, bo mogłam normalnie siedzieć, tylko kręgosłup i czułam ucisk, jak chodziłam... i ciągle mi się siku chciało :baffled:

Ayni jak to nie masz żadnego wspomagacza porodu, mąż przecież z pracy wraca heheh
A u mnie cisza, mam te swoje przepowiadające ale one w ogóle mi jakoś nie przeszkadzają, chyba się przyzwyczaiłam:-D i trochę mi też ciężko, ale pocieszeniem jest że już napewno bliżej niz dalej:-D

Sencilla tak tylko chciałam wtrącić że kłóciły się głównie osoby które są aktywne na obu wątkach więc po prostu akurat tym razem padło na ten wątek heh

I wiecie co, moja siostra cioteczna miała termin porodu na koniec października, ostatnio jej się przeniosło na koniec
września:szok: (nie wiem czemu i jak oni to obliczali) a teraz jeszcze ponoć źle się czuła i miała do szpitala jechać że może to już heh także pewnie pierwsza będzie:-D

Sencilla zawsze mnie wmanewrujesz w cos :-D pytam tylko czy bylas na ciezarowkach, mowisz ze nie, to informuje, ze koniecznie musisz zobaczyc :-D ale co, generalnie nic nowego, troche tak jak dzien swistaka, zawsze te same osoby.

Kallie ja na biezaco jestem z mezem ale widzisz, efektow to zadnych nie przynosi, ale nasza moderatorka Sencilla przypomniala mi o istnieniu olejka rycynowego i chyba sobie zakupie i bede trzymac na czarna godzine jak mi juz zupelnie pusci cierpliwosc, to sobie go zapodam i bedzie po sprawie :-)

astrid jakby to tak czlowiek jeszcze wiedzial na 100 % co go czeka to inaczej, bo mozna sobie wytlumaczyc, ze to ostatnie dni, ze cos sie ruszy, ale tak naprawde to moge jeszcze sie tak kulac dobre 2 tygodnie zanim by mnie na wywolanie wzieli, co nie? :D a kto wie jak sie bede czula za tydzien :zawstydzona/y: strach pomyslec.. napewno skrzydel nie dostane a w formie do porodu trzeba byc! ty rodzilas w 40,1 tak ?

hej, Ayni nie doczytalam czy juz.kupilas.te herbatke bo za duzo i niezdrowo...popisane. ja kupilam w De Tuinen. A i pisalas cos chyba jak wymusic krotkie kraambezoek,a wiec ja mialam w szkole ze pisze sie np. odpoczywamy o tej i o tej a gosci przujmujemy od-do taka sugestia,chyba powinni zrozumiec;)

Ayni, ja wszystkie dzieci rodzilam w 42 tygodniu :) pamietaj, 15go obstawiam :)

czy przypominasz sobie, jak sie wrobilam z kraamvisite?

wiem tez, ze organizuja tutaj niektorzy rodzice kraamfestijn, czy jakos tak, czyli zapraszaja wszystkich na jeden dzien na okreslone godziny i wszystkie kraavisite sie ma z glowy :) My sie na to nie pisalismy, bo mamy za male mieszkanie.

bryyyyy...

Ayni ty kapusiu hahaha no ubaw po pachy.... dziewczyny.....

jutro ostatnia kontrola u połoznej... mam nadzieje ze uda mi sie wyżebrać skierowanie do ginekologa....

u nas nadal spokojne noce :D

no ciężaróweczki.. godzina zero zbliża się wielkimi kropkami :) aż sie nie mogę doczekać, brakuje mi tych emocji porodowych online noooo heheh przez to ze taki zastój chyba niektorym uderza do głowy hihih

reklama
Do góry