DrzewkoSzczęścia
Początkująca w BB
Witam! Od pewnego czasu chodzi za mną chęć krótkiego wyjazdu (ok 4-5 dni) w jakieś ciekawe miejsce. Z racji, iż dolegliwości trapiące w I trymestrze minęły i czuję, że zaczęły powracać mi siły Razem z mężem myśleliśmy o wypadzie do Zakopanego, bardzo lubimy górskie klimaty i widoki. Z racji mojego stanu oczywiście odpuszczamy wspinaczki na wysokie szczyty, ewentualne wjazdy na Gubałówkę, Bukowy Wierch i tym podobne. Nie znamy zbyt Zakopanego i atrakcji jakie oferuje to miasto, dlatego stąd moje pytanie do Was czy ktoś był w ciąży i co poleca do zobaczenia? zwiedzenia? Nie chcieli byśmy jedynie się lenić przy pięknych widokach ale z racji na dzidziusia i inny klimat nie chcę, też przemęczać organizmu. Zastanawiamy się nad zwiedzeniem Doliny Chochołowskiej, niemniej jednak trasa ta mimo, że łagodna ma około 11km, Morskie Oko bodajże koło 18km. Dodam, że z racji, iż jestem od początku na zwolnieniu dotychczas nie miałam zbytnio wiele ruchu. Oczywiście pytałam lekarza o wyjazd i na teraźniejszy okres nie było przeciwskazań. Niemniej jednak naczytałam się na różnych forach, jak mamy pisały, iż dla kobiet w ciąży Zakopane nie jest wskazanym miejscem, większe ryzyko poronienia ze wzgledu na klimat i ciśnienie;( Czekam na wypowiedzi mam, które przerabiały temat.