reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Początek cyklu po poronieniu zatrzymanym

Malenka834

Początkująca w BB
14 września na kontrolnym USG okazało się że serce mojego dzidziusia przestało bić :( wg ostatniej miesiączki był to prawie 9 tydzień ciąży, serce zatrzymalo się na 7 tygodniu. Dostałam skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia, leżałam 3 dni i wywołanie było farmakologiczne. Na 3 dzień lekarz stwierdził że ładnie się wszystko czyści więc mogę iść do domu i tam się reszta wydali. Przez 1.5 tygodnia miałam okropne krwawienia i bóle brzucha. Po tym czasie poszłam do kontroli i okazało się że dalej mam resztki, macica rośnie, kosmowka w ogóle się nie wydaliła. I 25go września znów skierowanie na oddział na zabieg łyżeczkowania. Po zabiegu plamiłam już tylko 3 dni. Chciałabym z mężem znów zacząć starania o maluszka, czekam na okres. Ale jak mam liczyć dni cyklu? Jako pierwszy dzień mam przyjąć dzień kiedy maluszek wyszedł ze mnue czyli w nocy 14. 09 czy dzień łyżeczkowania resztek 25.09? Lekarz po 1szym szpitalu powiedział że jeśli w ciągu 42 dni nie będzie okresu to do gina na wywołanie.

reklama
Rozwiązanie
Ja dostałam dokładnie w 28 dniu licząc od dnia rozpoczęcia poronienia, czyli w sumie zgodnie z cyklem. Zabieg miałam 4 dni po poronieniu. Ale ogólnie ma prawo pojawić się do 6 -8 tyg. Pierwszy raz tak bardzo wyczekiwałam @. A jakaż była radość, że się pojawiła, bałam się , że znowu coś mnie czeka.
Ja na wizycie 18 września dowiedzialam się że serduszko przestało bić 6t5d. 29 września przyjęli mnie do szpitala, przez 3 dni podawali mi tabletki i wypuścili do domu-krwawiłam i bolał mnie brzuch do 6 pazdziernika. 9 miałam kontrolę-- wszystko się ładnie oczyscilo. Pani doktor kazała poczekać do najbliższej @ i zacząć się starać.

reklama
Hej Dziewczyny, dostalam wlasnie @. Rowno miesiac po zabiegu. Narazie tylko troche boli brzuch i wyglada na to ze nie bedzie tragedii, a troche sie obawialam, ze bedzie mocno bolec i leciec.... CZyli u mnie dzis 1dc nowego. Teraz zastawiam sie jak obczaic owulacje.

Hej Dziewczyny, dostalam wlasnie @. Rowno miesiac po zabiegu. Narazie tylko troche boli brzuch i wyglada na to ze nie bedzie tragedii, a troche sie obawialam, ze bedzie mocno bolec i leciec.... CZyli u mnie dzis 1dc nowego. Teraz zastawiam sie jak obczaic owulacje.
U mnie ból taki jak zawsze. Ale strasznie leci. Jest mniej skrzepów niż zawsze. Bardziej rzadkie i podpaska starcza na max 2 g czuje się ogólnie słabo jak po zabiegu. Dziś 4 dzień i mam nadzieję że to już końcówka

Mi bardzo pomogły paski owulacyjne cyfrowe. Nie wiem ile w tym przypadku, ale po 10 cyklach starań w 1 cyklu używania tych pasków udało się. Zawsze myślałam, że owu mam z 3 dni wcześniej.

U mnie ból taki jak zawsze. Ale strasznie leci. Jest mniej skrzepów niż zawsze. Bardziej rzadkie i podpaska starcza na max 2 g czuje się ogólnie słabo jak po zabiegu. Dziś 4 dzień i mam nadzieję że to już końcówka
No u mnie dopiero pierwszy dzien, takze w sumie moze sie rokrecic jeszcze i u mnie, chociaz mam nadzieje ze nie. Zamierzasz sie juz starac po tej miesiaczce?

Mi bardzo pomogły paski owulacyjne cyfrowe. Nie wiem ile w tym przypadku, ale po 10 cyklach starań w 1 cyklu używania tych pasków udało się. Zawsze myślałam, że owu mam z 3 dni wcześniej.
Masz moze jakis link? :) jak uzywalam raz tylko takich zwyklych, a przed zajsciem, chodzilam 3 miesiace na stymulacje i monitoring, takze wiedzialam kiedy, udalo sie ale niestety poronienie...teraz lekarz kazal dzialac samemu do konca listopada, jak nic nie wyjdzie to przyjsc.

Masz moze jakis link? :) jak uzywalam raz tylko takich zwyklych, a przed zajsciem, chodzilam 3 miesiace na stymulacje i monitoring, takze wiedzialam kiedy, udalo sie ale niestety poronienie...teraz lekarz kazal dzialac samemu do konca listopada, jak nic nie wyjdzie to przyjsc.
To byly testy cyfrowe clearblue. Zamówiłam przez allegro, bo nie mogłam tego dostać u siebie w mieście w żadnej aptece. Ja wcześniej używałam różnych, ale nie do końca wiedziałam jak interpretować te linie, a tutaj pokazuje Ci uśmiechnięta buzkę jak jest wyrzut LH.

To byly testy cyfrowe clearblue. Zamówiłam przez allegro, bo nie mogłam tego dostać u siebie w mieście w żadnej aptece. Ja wcześniej używałam różnych, ale nie do końca wiedziałam jak interpretować te linie, a tutaj pokazuje Ci uśmiechnięta buzkę jak jest wyrzut LH.
Przykładowy link. Możesz znaleźć sobie inna ofertę tylko zwróć uwagę, że w zestawie musi być czytnik, a nie same paleczki:)

No u mnie dopiero pierwszy dzien, takze w sumie moze sie rokrecic jeszcze i u mnie, chociaz mam nadzieje ze nie. Zamierzasz sie juz starac po tej miesiaczce?
W szpitalu i lekarz u których byłam na konsultacji dali jasno do zrozumienia że mogę, w trakcie poronienia nie chciałam więcej próbować. Po temu znowu bardzo chciałam. Ale moja lekarka powiedziała że chce najpierw kompleks badań i dopiero wtedy da znac

reklama
W szpitalu i lekarz u których byłam na konsultacji dali jasno do zrozumienia że mogę, w trakcie poronienia nie chciałam więcej próbować. Po temu znowu bardzo chciałam. Ale moja lekarka powiedziała że chce najpierw kompleks badań i dopiero wtedy da znac
Ona wychodzi trochę z takiego samego jak ja, że jak teraz nie zrobię podstawowych badań tych które są często przyczyną poronień, to źle wpływa na psyche, bo potem są jeszcze większe wyrzuty że się nic nie zrobiło na co miało się wpływ.