reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

początek ciąży

Zabobon to wieszanie czerwonych wstazek nad dzieckiem , a to jest zdanie lekarza. Moja koleżanka miała zakaz od swojego ginekologa w Warszawie. Powiedział jej ,ze wiele kosmetyczek , musi chociaż przez pierwszy trymestr zrezygnowac z pracy bo jest duze zagrozenie poronieniem. Ginekolog Ma więcej wiedzy ode mnie. Więc w takim wypadku wolę się jego posłuchać.
Jeżeli chodzi o fryzjerki i kosmetyczki to zgadzam się że w większości muszą zrezygnować z farbowania i robienia paznokci ale klientkom. Związane jest to z wdychaniem oparów farb i lakierow przez 8-10 godzin dziennie. Co innego raz na miesiąc czy kilka miesięcy zrobić sobie paznokcie czy pomalować włosy (farbą bez amoniaku oczywiście) [emoji4] trzeba pamiętać tylko że niektóre kobiety źle reagują na intensywne zapachy w ciąży.
Zawsze warto jednak spytać się lekarza o jego zdanie bo każda ciąża jest inna [emoji4]

reklama
Mozna. Nic sie nie dostaje do krwiobiegu. Po basenie nie płynie nam chlor w żyłach a po myciu naczyń ludwik.
Polecam bloga mamaginekolog.pl, tam jest to wytłumaczone.

Moja fryzjerka mówiła, że można i tak samo czytałam w necie. Robiłam pasemka w każdym trymestrze ciąży.
Z tym piciem i paleniem a zdrowymi dziećmi to już nie przesadzajmy. Zawsze to jakoś się na dziecku odbije, mimo że na pierwszy rzut oka nie widać.

4BoJp1.png

Nigdzie nikt nie napisał ,ze mamy leżeć i nic nie robić. Większość pisze o tym jaka ma wiedzę na ten temat i jak widać jedni czerpią ją od popularnej mamy ginekolog , a inni od swoich lekarzy. Moja fryzjerka z obserwacji przestrzega przed farbowanie , a szczególnie rozjasnianiem włosów w pierwszym trymestrze , wasza robi bez problemu włosy. Szanujmy swoje zdanie nawzajem . Nikt nic głupiego nigdzie nie napisał.

Do góry