reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

początek ciąży

reklama
Co do paznokci to niby mozna, ale moj lekarz mowil mi, zebym nie malowala, bo plytka jest ukrwiona i cos tam sie dostaje do krwiobiegu i do dziecka

Farbowałam włosy i malowałam paznokcie w każdej z 3 ciąż. Jedynie smród kosmetyków może cię doprowadzić do mdłości czy zwrotów głowy. Co do malowania paznokci jeszcze lepiej mieć niepomalowane w dniu porodu ze względu na to że widać czy siniejesz czy nie od paznokci. Ale weź przewidź kiedy urodzisz. ;-)

Włosy w lltrymestrze. To mi sama fryzjerka powiedziała. Mówiła ,ze czasem To jest tak ,ze kolor w ciazy może nie złapać , tak jak byśmy chciały :)
Co do paznokci , ja słyszałam ,ze powinno się odpuścić hybrydy , ale lekarka na samo malowanie się zgodziła :)

Włosy w lltrymestrze. To mi sama fryzjerka powiedziała. Mówiła ,ze czasem To jest tak ,ze kolor w ciazy może nie złapać , tak jak byśmy chciały :)
Co do paznokci , ja słyszałam ,ze powinno się odpuścić hybrydy , ale lekarka na samo malowanie się zgodziła :)
Podvzas @ też się nie farbuje właśnie ze względu na przyswajalnosc farby.

Ja włosy farbuje i robie hybrydy..

Co paznokcie mają do płodu no bez przesady...jeszcze zwykly lakier to ten zapach bo potem trzeba zmyć ale hybryda ...
Trochę zabobony i tragizowanie...
Jeszcze rodzic to na pewno będziesz w 8/9 A nie na początku..to gdzie tam do końca
Zabobon to wieszanie czerwonych wstazek nad dzieckiem , a to jest zdanie lekarza. Moja koleżanka miała zakaz od swojego ginekologa w Warszawie. Powiedział jej ,ze wiele kosmetyczek , musi chociaż przez pierwszy trymestr zrezygnowac z pracy bo jest duze zagrozenie poronieniem. Ginekolog Ma więcej wiedzy ode mnie. Więc w takim wypadku wolę się jego posłuchać.

reklama
Do góry