reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

początek 2019-Warszawa

Prowadzenie ciąży

• NFZ

Głosów: 2 40,0%
  • prywatnie

Głosów: 3 60,0%

• Wszystkich głosujących
    5
Dziewczyny, zakładam nowy temat dla prowadzących ciąże i rodzących w Warszawie aby wymieniać się informacjami nt lekarzy, przychodni i szpitali, itp :) Ja sama jestem w pierwszej ciąży i mam dużo pytań w głowie, mam nadziej że będą wśród nas dziewczyny bardziej obeznane - w drugiej bądź kolejnej ciąży :)

reklama
Ja mam termin na koniec lutego.
Jestem z Warszawy ale prowadze ciaze prywatnie pod Warszawą - w Piastowie. Mam tam super lekarke niestety z super cenami ale czuje sie bezpiecznie ;-)
A badania laboratoryjne robie w ramach pakietu z lux medu.
Pierwszą córkę rodzilam w św. Zofii w marcu 2017.

Ja prowadzę już drugą ciążę u dr. Michała Chojnackiego w Boramedzie na Ursynowie. Kosztuje ale warto pod każdym względem!!! W trakcie mojej pierwszej ciąży pracował na Madalińskiego i tam rodziłam (było na prawdę ok), choć akurat na oddziale się nie spotkaliśmy. Teraz pracuje w szpitalu na Żwirki i Wigury. Ja też zmieniłam miejsce zamieszkania i mam tym samym do wyboru - Piaseczno, Żwirki lub Madalińskiego. I póki co nie mam pojęcia który wybiorę.

Jestem z Warszawy ale prowadze ciaze prywatnie pod Warszawą - w Piastowie. Mam tam super lekarke niestety z super cenami ale czuje sie bezpiecznie ;-)
Czy możesz mi powiedzieć jak ogarniasz te badania w Lux Medzie? Ja mam pakiet w Enel Medzie, ale chyba trzeba mieć skierowanie od ich lekarza żeby zrobić badania? Jak to u Ciebie wygląda?

Czy możesz mi powiedzieć jak ogarniasz te badania w Lux Medzie? Ja mam pakiet w Enel Medzie, ale chyba trzeba mieć skierowanie od ich lekarza żeby zrobić badania? Jak to u Ciebie wygląda?
U mnie to wyglada tak ze jak juz dostane karte ciazy to dają mi taką rozpiske taki plan opieki podczas ciazy i tam są wypisane badania ktore trzeba zrobic w danym tygodniu i juz bez wizyty i skierowania Ci to robią.
Idziesz do rejestracji i badania krwi Ci rejestrują bez wczesniejszego umawiania. Posiewy, usg itp juz pewnie trzeba umawiac, tego w LM nie robilam.
Skierowaniem jest karta ciazy i ta rozpiska.

U mnie to wyglada tak ze jak juz dostane karte ciazy to dają mi taką rozpiske taki plan opieki podczas ciazy i tam są wypisane badania ktore trzeba zrobic w danym tygodniu i juz bez wizyty i skierowania Ci to robią.
Idziesz do rejestracji i badania krwi Ci rejestrują bez wczesniejszego umawiania. Posiewy, usg itp juz pewnie trzeba umawiac, tego w LM nie robilam.
Skierowaniem jest karta ciazy i ta rozpiska.
Ok. Dzięki za info. Sprawdzę jak to jest w Enelmedzie.

Dasz namiar na lekarkę z Piastowa, mieszkam w Ursusie, wiec miałabym nie daleko. Chętnie sprawdzę.
Jak rodziłaś w Św. Zofii, to poszłaś tam "z ulicy" czy chodziłaś do ich przychodzi wcześniej? Znałaś tam jakiegoś lekarza czy położna?

Dasz namiar na lekarkę z Piastowa, mieszkam w Ursusie, wiec miałabym nie daleko. Chętnie sprawdzę.
Jak rodziłaś w Św. Zofii, to poszłaś tam "z ulicy" czy chodziłaś do ich przychodzi wcześniej? Znałaś tam jakiegoś lekarza czy położna?
Namiary wysle Ci na priv ;-) tez jestem z Ursusa.

Ja miałam planowane cc. Miałam dwie wizyty przed porodem - z lekarzem ginekologiem w celu zakwalifikowania do cc i pozniej z anestezjologiem. Obie prywatne ale ceny nie pamietam. I pozniej dostalam dzien i godzine kiedy mam sie zglosic.

Ja mieszkam w UK, ale pochodze z Warszawy i bede prowadzic ciaze troszke tu troszke tu :-p Napewno ze 2-3 razy zrobie USG u cudownego dr.Makowskiego, tak jak w poprzednich 3 ciazach ;) Pierwsze juz 3.08 :laugh2:

reklama
Ja mieszkam w UK, ale pochodze z Warszawy i bede prowadzic ciaze troszke tu troszke tu :-p Napewno ze 2-3 razy zrobie USG u cudownego dr.Makowskiego, tak jak w poprzednich 3 ciazach ;) Pierwsze juz 3.08 :laugh2:

Ja właśnie dzisiaj miałam wizyte u dr Makowskiego wspaniały lekarz wszystko fajnie pokarze ;) dzidzia zdrowa
IMG_0937.JPG

Załączniki

• IMG_0937.JPG
    IMG_0937.JPG
    159,9 KB · Wyświetleń: 4 902
Do góry