Jestem 4 tygodnie po porodzie siłami natury. Nie ukrywam że zaglądałam sobie ,,tam" zeby sprawdzić jak się goi rana itd i jestem przerażona. Szyjka macicy jest zaraz przy wejściu do pochwy czasem nawet mam wrażenie że trochę wychodzi. Odczucia mam dziwne jakby wypadal mi tampon. Czy któraś z was tak miała? Czy to minie?
reklama
Rozwiązanie
@.jagódka ma rację, zresztą za kilka dni umieszczę wywiad, który przeprowadziłam z fizjoterapeutka Agatą Skoworodko, właśnie na temat mitów dotyczących ćwiczeń Kegla Na razie dzielę się artykułem, jak się zmienia pochwa po porodzie
Gosika
Zaciekawiona BB
Wszystko wróci do normy, ja też byłam przerażona jak 'tam patrzyłam, strasznie popuchlam wszystko zsiwialo krwiak się zrobił i do tego rana po cięciu mi się rozchodzila... przerażało mnie też wielkie skrzepy krwi choć wiedziałam że to normalne ale jednak.. dziwne uczucie. Pamiętam że po 6 tyg było już wszystko ok i rana zagojona. Ale jak masz jakieś wątpliwości udaj się do ginekologa. Pozdrawiam
U mnie rana się się juz zagoila jest jeszcze mały dyskomfort ale to nic w porównaniu do tego że ta szyjka wręcz wystaje z pochwy czasamiWszystko wróci do normy, ja też byłam przerażona jak 'tam patrzyłam, strasznie popuchlam wszystko zsiwialo krwiak się zrobił i do tego rana po cięciu mi się rozchodzila... przerażało mnie też wielkie skrzepy krwi choć wiedziałam że to normalne ale jednak.. dziwne uczucie. Pamiętam że po 6 tyg było już wszystko ok i rana zagojona. Ale jak masz jakieś wątpliwości udaj się do ginekologa. Pozdrawiam
Porzeczka1234
Fanka BB :)
A nie jest tak czasami , że zagladasz tam na kucaka wtedy szyjka sie obniża? W jakiej pozycji odbywa sie to zaglądanie?U mnie rana się się juz zagoila jest jeszcze mały dyskomfort ale to nic w porównaniu do tego że ta szyjka wręcz wystaje z pochwy czasami
reklama
Aloutka123
Zaciekawiona BB
Dziewczyny, nie straszcie mnie....
reklama
Możesz mieć obniżenie narządów rodnych, ewentualnie obniżenie/wypadanie ścianek pochwy. Najlepiej oceni to lekarz na wizycie kontrolnej. Nie wiem, kiedy planujesz się na taką wizytę udać, ale możesz ewentualnie przyspieszyć i iść szybciej niż po tych 6 zalecanych tygodniach. Ale myślę, że to się jeszcze może trochę cofnąć. Na pewno możesz się zabrać za ćwiczenia Kegla, nie zaszkodzi, a może pomóc.Jestem 4 tygodnie po porodzie siłami natury. Nie ukrywam że zaglądałam sobie ,,tam" zeby sprawdzić jak się goi rana itd i jestem przerażona. Szyjka macicy jest zaraz przy wejściu do pochwy czasem nawet mam wrażenie że trochę wychodzi. Odczucia mam dziwne jakby wypadal mi tampon. Czy któraś z was tak miała? Czy to minie?
Podziel się: