Witam, gdzie w Lublinie najlepiej pobiorą krew 2- miesiecznemu dziecku? (Oprócz punktu w DSK) Tak, aby bylo szybko, sprawnie, profesjonalnie, bez wkłuwania się dziesięć razy w poszukiwaniu żyły i bez traumy dla dziecka. Z kilku miejsc już nas odesłano - musi być pielęgniarka z neonatologii lub położnictwa. Z góry dziękuję
reklama
U nas tez z palca. Chyba ze duzo badan..
Mimo ze na oddziale dzieciecym w szpitalu przy pobieraniu z zyly mala bardo plakala i trudbo zyle bylo znalesc.
Zakezy tez od dziecka. Moja zaczynala plakac gdy ja polozono i zalozono zacisk.
Mimo ze na oddziale dzieciecym w szpitalu przy pobieraniu z zyly mala bardo plakala i trudbo zyle bylo znalesc.
Zakezy tez od dziecka. Moja zaczynala plakac gdy ja polozono i zalozono zacisk.
Kwiatuszekk23
Fanka BB :)
Ja pobieralam na noworodkach tam.gdzie rodzilam. Zadnych problemow nie robili. A pozniej probki zanioslam do analityki.
Mój synek po porodzie miał pobierana krew z żyły na zewnętrznej części dłoni, a nie z głowy. Później jak jeździłam prywatnie to pobierali mu z palca.
Rok temu jak miał dwa lata i pobierali mu w szpitalu krew z żyły to pielęgniarki oddały mi zanoszące się z bólu i zakrwawione dziecko. Nie pytajcie jaką zrobiłam awanturę w szpitalu. Baby nas później dwa dni przepraszały!
Rok temu jak miał dwa lata i pobierali mu w szpitalu krew z żyły to pielęgniarki oddały mi zanoszące się z bólu i zakrwawione dziecko. Nie pytajcie jaką zrobiłam awanturę w szpitalu. Baby nas później dwa dni przepraszały!
Ostatnia edycja:
reklama
annapurna07
Zaciekawiona BB
Krew w zależności na co pobiera się z żyły, piętki, paluszka i główki.
Podziel się: