we wrzesniu urodzilam drugie dziecko silami natury. po tym czulam dobrze od jakies dwa tygodnie temu dokucza mi swedzenie pochwy rowniez okolice pochwy i wewnatrz tez mi swedzi. smarowalam clotrimazolum, bralam rozne tabletki dopochwowe , tez korzystalam tantum rose , rumianku po tym chwilowe ulga a potem znow to samo . bylam u ginekologa i mowila ze jest duze zapalenie pochwy i moze trwac dlugo leczenie . a ja jestem bez sily bo czasem tak mocno swedzi ze musze isc i podmyc . co tu zrobic ? jestem juz bezradna
reklama
mamunia86
Fanka BB :)
Współczuję i nie mam pojęcia co doradzić skoro lekarz nawet skutecznie pomóc nie może.
A stosujesz dodatkowo probiotyki? Może masz zły plyn do higieny intymnej, który Cię porażenia? Pytałaś o irytację z tamtum rossa bo rozumiem że tylko się podmywalas nim. Nasiadowki z rumianku i innych ziół, nagietek, miód manuka okłady. Może zapytaj lekarza czy mozesz robić irygacje. No i lecz się. Faktycznie może potrzeba dlugiej kuracji bez przerywania
A stosujesz dodatkowo probiotyki? Może masz zły plyn do higieny intymnej, który Cię porażenia? Pytałaś o irytację z tamtum rossa bo rozumiem że tylko się podmywalas nim. Nasiadowki z rumianku i innych ziół, nagietek, miód manuka okłady. Może zapytaj lekarza czy mozesz robić irygacje. No i lecz się. Faktycznie może potrzeba dlugiej kuracji bez przerywania
Posiew pierwsze co
Infekcja potrafi strasznie dokuczac..
Miałam W ciąży często od luteiny nic nie pomagało tak jak pimafucin globulki po jednej Już miałam spokój próbowałas.?
Tyle że są na receptę
Crotlimazol nic mi nie pomagała maść i inne globulki
Może probiotyki właśnie?
Mnie przez jakiś czas po porodzie uczulal mój płyn do higieny intymnej ale później przeszło i znowu używałam:-)
Na czas tego uczulenia podmywalam się szarym mydłem
Infekcja potrafi strasznie dokuczac..
Miałam W ciąży często od luteiny nic nie pomagało tak jak pimafucin globulki po jednej Już miałam spokój próbowałas.?
Tyle że są na receptę
Crotlimazol nic mi nie pomagała maść i inne globulki
Może probiotyki właśnie?
Mnie przez jakiś czas po porodzie uczulal mój płyn do higieny intymnej ale później przeszło i znowu używałam:-)
Na czas tego uczulenia podmywalam się szarym mydłem
@kiciA2016 po pierwsze tak jak dziewczyny napisały konieczny jest posiew .Dla działania doraźnego polecam Vagosan.
reklama
Przyszlamama89
Fanka BB :)
Najważniejsze to zrób posiew ! GINEintima w żelu i w tabletkach dopochwowych ! powinno pomóc
Podziel się: