reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u ginekologa.

Mi dzis sluchala. I jeszcze mierzyla mi brzuch :) Dziwne bo nie dookola a wzdluz? Nie wiem ile jej tam wyszlo bo mierzyla w calach i zapomnialam ile to bylo. W kazdym razie w normie. Zalamalam sie natomiast jak sobie przeliczylam moja wage z funtow na kilogramy. Cholerka 12 kg :-[

reklama
mierzyła ci dno maciny (wysokość dna macicy od kości łonowej)

mniej wiecej w naszym trymestzre wysokość dna maciny równa się wysokości tygodni

czołem
właśnie ściągnęliśmy z usg. jutro wkleję zdjęcia, bo dzisiaj padam na twarz.
waga 483g. przepływy wyszły dobrze, cały opis zrobił, co badał. tylko nie obejrzał ust, bo Fasola zakrywała cały czas główkę rączkami i uparcie siedziała obrócona plecami. natomiast bardzo chętnie pokazywała co ma między nóżkami.
moje łożysko dalej nisko. mam przekroczoną normę na przepływach macicznych. kontrola za m-c.
BPD - 52,5mm
FL - 38,7mm

Kasiu - oszczedzaj się, obijaj się ile sie da...

a najlepiej wypoczywaj z nóżkami troszke wyzej niż głowka i brzusio.

Azik: grzeczna jestem. obijam się cały czas. na razie mam sięnie stresować tymi przepływami - będzie gorzej jeśli będą powyżej normy po 26 tygodniu, czyli po kontrolnym usg dopplerowskim 6.12. ale na razie się nie martwię - musi być gucik.!!!!!!!!!!
Agao: ja miałam zrobione i mam opis taki: przepływy pępowinowe prawidłowe, przyczep pępowiny prawidłowy, pępowina trójnaczyniowa.

a ja mam pojedynczą tęnice pepowinową ????????????? podobno ok ale nie wiem o co z tym chodzi

reklama
Do góry