reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

annie22 - w POL. po 22tyg. Ale tez mi sie wydaje , ze im poziej tym lepiej.

kasiurek - ja wczoraj dostałam skierowanie na echo serducha i juz jutro bee miała je robione. Ciesze sie , bo znalezli mi to badanie w fajnej prywatnej klinice. Martwi mnie fakt, ze moze byc troszke zawszesnie. Ale w sumie wg tyg. ciązy z usg to akurat bedzie 22tydz. ciazy.

reklama
Catherinka ale fajnie!!!! Gratuluję Córci :)

Mój gin chciał czekać jeszcze dwa tygodnie z usg połówkowym (właśnie do ukończonego 22 tc) ale ja się uparłam, więc zrobił teraz. Może powinnam w takim razie powtórzyć to badanie, żeby dokładnie obejrzeć serduszko? Już sama nie wiem - na razie wszystko wg opinii lekarza wyglądało OK.

Witam po wizycie u ginekologa.
Znowu go zmusiłam, żeby mi zrobił usg (nic nie poradzę, że wizyty kontrolne mi nie wystarczają) i dobre wieści, bo Janek rozwija sie prawidłowo, wszystkie narządy ok. W klatce piersiowej żadnych dodatkowych dziur, a o to się najbardziej martwiłam. A najlepsze, bo akurat miał fazę ożywienia i strasznie się wiercił i kopniaki, które odczuwałam pokrywały się z ruchami na ekranie. Piękna rzecz. Wiem już na pewno, że to nie flaki mi się przewracają, tylko mój syn. :-) No i waży już 420 g.
I łożysko o które się niedawno martwiłam jest na ścianie przedniej i w dnie macicy, poza ryzykiem przodowania, więc jest dobrze. I dojrzało, bo poprzednio było: 0 stopień dojrzałości według Grannuma, a teraz jest już I stopień.

Wiem już na pewno, że to nie flaki mi się przewracają, tylko mój syn. :-) No i waży już 420 g.

:-) ja czasem nadal mam wątpliwości ;-)ale odkąd biorę epumisan to przynajmniej poznaję chociaż część tych ruchów, bo dwa tygodnie temu to nawet skurczy nie poznawałam ;-)

poza tym gratuluję dobrych wieści:-):-)

Kasiurek1983 stopi69 kochane kobitki wszystko będzie dobrze :-):-):-) musi być :-) bebisie będą piękne, zdrowe i wesołe :-):-):-)
slonce1 musimy założyć klubik cesarkowych mamusiek :-):-):-)
catherinka GRATULECZKI ZDROWEJ DZIEWUNI :-):-):-) witamy następną PARKĘ :-):-):-)
Ja na USG wybieram się 24 tak się zapisałam , bo czarodziej kazał zrobić między 23 a 27 ale po co to zapomniałam zapytać :-) (skleroza śliczna choroba) :-) Do zaliczenia mam jeszcze neurologa, endokrynologa, glukozę, morfologię i takie tam atrakcje a z moją miłością do lekarzy i pobierania krwi (standardowo wylew na pół łapy) chyba z radości się powieszę ;-)Co do atrakcji w poczekalni to byłam u gina z koleżanką, bo po wizycie jechałyśmy na zakupki. Czarodziej jako, że troszkę leciwy mesizna aparaturkę do sprawdzenia bicia serdusia ustawił chyba na maxa. Jak wyszłam z gabineciku wszyscy przyglądali się na mnie jak na wariata, a kumpela oznajmiła że odgłos był taki jak by się metro waliło :-):-):-) i gdzie tu człowieku intymna atmosferka :-):-):-)
No dobra rozpisałam się a tu zachwilę ranek mnie zastanie :-):-):-) życzę Wam milusieniego poranka , zdrówka dla dwupaczków i masy radości :-):-):-)

reklama
Stopi, Kasiurek trzymam kciuki za serduszka waszych maluszków i czekam na wieści.

Catherinka gratuluję córeczki.

Slonce nie wiedziałam, że niski wzrost jest wskazaniem do cesarki. Dobrze, że mam aż 158 cm;-).

Do góry