reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PLIS - Doradzcie mi - Czy Wasze dzieci mają może...

Moim zdaniem, jeżeli lekarka określiła ten zabieg mianem "kosmetyczny" to nie jest on konieczny i nie ma sensu niepotrzebnie męczyć dziecka, zwłaszcza, że (jak dziewczyny piszą) jest duża szansa na to, że znamię samo zniknie, albo zakryją je włoski.

reklama
Zozanka - moj synus tez ma taka czerwona plamke(naczyniaka) nad noskiem miedzy brwiami - pocieszylas mnie ze to zejdzie niby w niczym nie przeszkadza ale mogloby zniknac z czolka kamisia

to i ja coś dodam ja tez mam styłu głowy takie czerwone znamię dopiero jak w kitkę się uczeszę to widać ale mi to nieprszeszkadza moj Kacper tez po porodzie dostał akurat w tym samym miejscu co ja z tyłu głowu ale komu to przeszkadza teraz ma 14 miesięcy włosy mu urosły i mało to widać moze zniknie albo nie jak będzie się kiedyś krótko strzygł to moze to byc widać ale to tylko znamię .

Ania też ma "dziobnięcia" i to bardzo widoczne bo na powiekach i pod noskiem (jak uda mi się wstawić zdjęcie to zobaczycie) i z tego co się dowiedziałam, takie znamiona wybielają się czasem do 10 roku życia.
Niemniej na pewno nie decydowałabym się na zabieg tym bardziej, że Twój malec ma plamkę tylko na główce. Problem pojawi się kiedy wymyśli sobie nową fryzurę - na Kojaka.

moja Anulka też miała z tyłu główki znamię i to dość spore . Teraz ma 15 m-cy i coraz mniejsze i bledsze. Tego nie powinno się ruszać samo zniknie . Pozdrawiam :)

Do góry