reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plemienie

Hej, prosiłabym o szybki odzew
moj ostatni cykl trwał 41 dni. Natomiast okres 7 dni. Dzien po uprawiałam seks z chlopakiem gumce jednak mam obawy ze pękła. 5 dni po tej sytuacji dostalam brązowego plamienia, byla to jedna spora plama. Następne 3 dni dalej mialam plamki brazowe lecz juz bladsze. Podczas sikania czy wydalania dalej leciały mi brazowe upławy W trakcie zrobilam test wyszedl negatywny a bylo to 8 dni po stosunku. Jednak nadal z plemieniem. Teraz juz miewam plemienie 6 dni jednak jest ono pomarańczowe/ żółte tak jakby na owulacje czy cos w tym stylu. Czy doszło do implantacji zarodka? Moze to bylo plamienie implantacyjne, czy moze ono tyle trwać i tak wygladac ?Bardzo sie stresuje

reklama
Powtórzę się:
O jakiej implantacji mówisz, skoro stosunek był podczas potencjalnie niepłodnych dni, w prezerwatywie i bez wytrysku?
Idź do lekarza, może masz jakąś infekcję.

Powtórzę się:
O jakiej implantacji mówisz, skoro stosunek był podczas potencjalnie niepłodnych dni, w prezerwatywie i bez wytrysku?
Idź do lekarza, może masz jakąś infekcję.
wiem wiem :) tylko moze preejkulat a google mowi ze dni płodne moga byc od razu po okresie wiec sama juz niewiem

Sugestia jest jedna: idź do lekarza bo to, co się dzieje z Twoim organizmem nie jest normalne. Zamiast pisać posty na forum poszukaj jakiegoś ginekologa w okolicy; może jeszcze dzisiaj uda Ci się dodzwonić i umówić jakąś szybką wizytę.

chcialam zobaczyc moze ktos inny zobaczy i jeszcze cos zasugeruje 😊
Idź na badania, bo w czasie owulacji to śluz jest przezroczysty, a nie pomarańczowy i żółty – takie coś to może świadczyć o infekcji. Warto to sprawdzić. Poza tym zbadaj sobie poziom progesteronu, jak masz plamienia nieznanego pochodzenia w drugiej fazie cyklu i takie długie cykle.

Po pierwsze w ciazy nie jesteś owulacja przy tak długich cyklach jest dopiero mniej więcej 27 DC ( 14-12 dni przed początkiem kolejnego cyklu) po drugie idź do lekarza bo zapewne masz infekcje, po trzecie jak będziesz u lekarza to może przy okazji porozmawiaj o innej metodzie antykoncepji żebyś nie żyła ciagle w stresie ze może gumką pękła ( chlopak powinien Ci powiedzieć jak by tak było)

reklama
reklama
Do góry