reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

reklama
Ja bym z tym określaniem płci uważała, mi lekarz na prenatalnych w 12. tygodniu mówił ze chłopak a wczoraj byłam na połówkowych i mówi, ze dziewczynka 😅

Na pierwszych często nie są pewni niestety, mnie nawet nie chciał powiedzieć płci, dowiedziałam się dopiero w 18tc.
Tylko wiesz, jeśli lekarz nie miał 100% pewności, to dziewczyny które nie są specjalistkami tym bardziej nie będą wiedziały na pewno.
Słyszałam, że jednak częściej mylą się mówiąc że będzie dziewczynka, a później okazuje się że jednak chłopczyk. Więc w drugą stronę. Ale to właśnie "słyszałam" i też nie ma reguły.
Ogólnie pytałam o Twoje zaufanie do lekarza, bo jeśli mu nie ufasz, to lepiej go zmienić :)
Zawsze też dodatkowe usg u innego doktora może być dobrym rozwiązaniem.
Za to mój się dopiero pokazał w 31tyg🤣a ja od samego początku wiedziałam że chłopak będzie i teraz 7miesiac leci😍

reklama
Do góry