reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona:)

reklama
a Maddox Michael ??

wlasnie doczytałam, że ma być polskie to może
Maddox Marcin

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczyny za zainteresowanie :) nic mi nie pasuje na to 2 imie wiec sobie chyba podarujemy :D

Feliks kojazy mi sie z Feniksem, a to przeciez byl mityczny ptak, uznawany za symbol Słońca oraz wiecznego odradzania się życia.

od kilku dni trwały debaty, a że mamy z mężem zupełnie inne wyobrażenie o imieniu dla naszej córki to łatwo nie było:
do finału doszły: Nadia i Kalina.......oba mi sie baardzo podobają, ale bardziej Kalina, czuje jednak ,że będzie Nadia:-), Nadunia, Nadiii....

ladnie :-) mi sie Kalina akurat mniej podoba, Nadia za to piekne imie - Nadzieja :-)

skojarzenie z feniksem fajnne :-) moja sis wymyslila, by mowic do niego Fenek :-D fajnie! lubie te zwierzaczki.
ale coraz czesciej mysle o nim jako o Felusiu... po prostu Feluś.

nie powiem, nie lezy mi to imie w 100%, latwiej byloby mi zaakceptowac Kube, ale z drugiej strony - tez mi sie podoba, i jest duzo bardziej wyjatkowe. coz. przyzwyczaje sie.

Nadia:)

i Feliks. ja lubię do dzieci mówić normalnie, nie zdrobniale:) tzn.do chłopaków, tacy męscy są wtedy:)

zresztą starszak ma takie imię że raczej ciężko zdrobnić (Konrad, Konradek, ew. Kondi, Konradzik, Konik...no też tego trochę mamy.) a Młody to Niki, Niko, Nikoś,a najczęściej mówię do niego Nikolaj, taz rosyjska, nawet moja mama do niego ostatnio powiedziala Nikolajku hehehe.

a Weronika to może będę ją Wiera nazywać? kurde jak mnie się te rosyjskie podobają, Nadia, Tatiana)

Ostatnia edycja:
ech, chciałabym wiedzieć już czy to chłopczyk czy dziewczynka.....ginka dopiero 28.01, znając moje szczęście to pewnie znów się jakoś nie tak ułoży ;)

reklama
A ja się pochwalę , że jestem mega bardzo odważna i powiedziałam mężowi, żeby wybrał imię :) Jestem odważna, prawda? Dam Wam znać jak wymyśli i powiem jak sobie z tym radzę hehe

Do góry