reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona:)

...zuzia i zosia-piekne imiona,jak bylam w ciazy z corcia nazywalam ja zuzka.a zosia zawsze bedzie mi sie kojarzyla z moja najukochansza babunia:o)planowalm jedno z tych imion wybrac dla mojej gwazdy,jednakze w de brzmia one nie tak spiewnie...susanne und sophie...
moja intuicja i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuje,ze bedzie corcia!!!!w domu podzielone obozy,moje chlopaki obstawiaja na juniora a my na dziewczynke. imion po glowie kraza tysiace...amelie,klara,laura...zobaczymy...:o)

reklama
My mamy juz jednego lozbuziaka. Takze teraz celowalismy w dziewczynke. DOslownie :tak: mielismy wszystko zaplanowane kiedy i ile nam wolno. Za pierwszym razem nie wyszlo, ale za drugim podejsciem dalismy rade. Takze powinna byc corka ale jak to wiadomo zawsze jest to 50/50 :-)

Jako ze mieszkamy w UK synek ma na imie Joshua a corcia (jak bedzie corcia:-p) to Maya :rofl2: a jak drugi synek to jeszcze nie wiemy ;-)

...zuzia i zosia-piekne imiona,jak bylam w ciazy z corcia nazywalam ja zuzka.a zosia zawsze bedzie mi sie kojarzyla z moja najukochansza babunia:o)planowalm jedno z tych imion wybrac dla mojej gwazdy,jednakze w de brzmia one nie tak spiewnie...susanne und sophie...
moja intuicja i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuje,ze bedzie corcia!!!!w domu podzielone obozy,moje chlopaki obstawiaja na juniora a my na dziewczynke. imion po glowie kraza tysiace...amelie,klara,laura...zobaczymy...:o)

susanne und sophie...
moim zdaniem brzmią jeszcze piękniej niż w Polsce....teraz nie mam wątpliwości to musi być sophie....

zresztą..dziewczyny...wiem, że teraz to już po ptokach, ale są diety na dziewczynkę...

U mnie w poprzednich ciazach intuicja sprawdzila sie w 100% przy pierwsze nie chcialam wiedziec co bedzie bo czulam chlopca i wszystko kupilam dla chlopca...i mam Piotruśia...w drugiej czulam kobietke i na usg wyszla kobietka...jest Martynka...teraz czuje znow kobietke z fizycznych zmian ktore u mie zachodza ale na poczatku jadlam śledzaie i ogorki tak jak przy synku wiec troszke mnie to zmyliło,ale teraz czuje ze bedzie baba jak nic...wiec moje kochanie mowi ze bedzie trzeba w niedalekim czasie jeszcze jednego chlopca poszukac...hihihi...tylko chyba on wtedy bedzie sam rodzil,bo ja przy 4 odpadam...no jesli dziewczynka to Weronika,Agata,Emilka,Zośia...a chłopak jesli sie okarze ze coś mu doszyli :-) to Adaś ale mojemu sie nie podoba a ze wiecej nie mamy imion dla chlopca to musi byc kobietka...

Ja mam przeczucie ze bedzie chlopak.Z pierwszym sie nie pomylilam wiec mysle ze i teraz moje przeczucia sie sprawda.Dla chlopca mamy imie Nikodem a dla dziewczynki nie mamy jeszcze zadnego pomyslu.

Ja już od dawna sobie wymyśliłam, że jak będę miała syna to będzie Antek. Dla córki nie mam imienia. A ostatnio jakieś przeczucie mam, że mi tam córeczka rośnie. Chociaż mój M. chce chłopaka.

reklama
U nas jak będzie chłopak to Marcel a dziewczynka to Mirela lub Zosia. Ale do kwietnia to jeszcze tak długo i pewnie jeszcze kilka zmian będzie :0

Do góry