reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć dziecka

Dziękuję za odpowiedzi. Oczywiście pytałam lekarza ale w dniu badania nie chciał nam powiedzieć może nie był pewien albo się droczyl. Ja powiedziałam że jak mi powie w 12 tygodniu to pewnie jest pewien że chlopak. Na to lekarz że jak stoi to chlopak a jak lerzy dziewczynka po czym zrobił zdjęcie i kazał nam się zastanawiać ;) Na kolejnym usg tak się maluszek kręcił że nie dało się nic uchwycić.
No bo na tym etapie to jest zgadywanka. Musisz poczekać z informowaniem prababci, albo zrob sobie platny test z krwi.

I nie, lekarz się nie droczy. po prostu w 12tc niektorzy nie chcą zgadywac.

reklama
Dziękuję za odpowiedzi. Oczywiście pytałam lekarza ale w dniu badania nie chciał nam powiedzieć może nie był pewien albo się droczyl. Ja powiedziałam że jak mi powie w 12 tygodniu to pewnie jest pewien że chlopak. Na to lekarz że jak stoi to chlopak a jak lerzy dziewczynka po czym zrobił zdjęcie i kazał nam się zastanawiać ;) Na kolejnym usg tak się maluszek kręcił że nie dało się nic uchwycić.

Narządy u dziecka formują się ok 16tc
Nub nie jest wiążący bo taki leżący może iść do góry, taki lekko do góry i tak może być dziewczynką bo wyżej nie pójdzie. Wielu dobrych lekarzy nie chce zgadywać by potem nie było rozczarowania.
Serio 2 tys. zwykle plus minus 5 dni i masz pewność co do płci dziecka i niespodziankę dla prababci ☺️

reklama
Najwyraźniej jestem jakaś dziwna 🫣 jeśli to taka ogromna różnica to trzeba wyskoczyć z 2 klocków i zrobić nipt
U nas sa 3 prababcie. Jedna ma tylko młodego, drugiej obojetne. Trzecia ma jego i dwie prawnuczki (każde dziecko od innego wnuka), przy czym nasz jest najstarszy. Od kiedy sie urodzily prawnuczki, to prawnuk nie istnieje. I to tak, ze potrafi powiedzieć, ze ma tylko dwójkę. A wcześniej przysyłala mu rzeczy bardziej dziewczęce typu dres szyty na zamówienie w rózowe kucyki. Wiec bywa. Ale to się zlewa.

Do góry