reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć dziecka, a objawy ciążowe.

reklama
Ale jak widać u wielu kobiet sprawdza się, że przy córce czują się gorzej 🙃 u mnie tak było przy obu ciążach z dziewczynkami. Za jakiś czas okaże się czy teraz też się sprawdzi.
Napisałam, że podchodzę do tematu na luzie i chciałam po prostu poczytać doświadczeń innych mam.

O nie!
Z córka czulam się tak, ze mogłam góry przenosić. Pracowałam, robiłam zakupy, jezdzilam na wakacje. Normalnie luz blues.
Z synem myślałam, ze się poszlachtuje mimo, ze mdłości były mniej intensywne i trwały krócej.

Pierwsza, druga i trzecia ciaża - córki, mdłosci intensywne,, bez wymiotów, w każdej ciąży coraz dłużej trwające.
Obecna ciąża niepowściągliwe wymioty ciężarnych aż do 18 tc, nie byłam w stanie funkcjonować i żyć, leżałam i biegałam wymiotować, nic więcej przez te 4 miesiące nie robiłam. Od 12 tc na każdym USG - śliczny chłopczyk ;)
Wiec jeśli chodzi o te dolegliwości to przypadek raczej.
No wiec mała korekta 😜
Po USG połówkowym okazało sie, że mój lekarz jednak sie pomylił i czekam na czwartą córkę. Wiec moje objawy - wszystkie trzy poprzednie ciąże z dużymi mdłościami i ta obecna z niepowściągliwymi wymiotami , były/są na dziewczynki :)

No wiec mała korekta 😜
Po USG połówkowym okazało sie, że mój lekarz jednak sie pomylił i czekam na czwartą córkę. Wiec moje objawy - wszystkie trzy poprzednie ciąże z dużymi mdłościami i ta obecna z niepowściągliwymi wymiotami , były/są na dziewczynki :)
O kurcze, to niespodzianka 😱
Ja jeszcze nie wiem, jest za wcześnie..
Czuje, że moje objawy też się sprawdzą i będzie synek. :)

Ale jak widać u wielu kobiet sprawdza się, że przy córce czują się gorzej 🙃 u mnie tak było przy obu ciążach z dziewczynkami. Za jakiś czas okaże się czy teraz też się sprawdzi.
Napisałam, że podchodzę do tematu na luzie i chciałam po prostu poczytać doświadczeń innych mam.
No rzeczywiście się sprawdza... Po prostu tak się złożyło i już. Ja dwa razy wylądowałam w szpitalu z powodu wyniszczających wymiotów, za każdym razem byłam ledwo żywą, że nie miałam siły nawet myśleć, mdłości do 20 tyg, a urodzę chłopca. Teściowa urodziła czterech synów i nie dolegało jej absolutnie nic. Objawy w żadnym przypadku nie definiują płci dziecka. Stary zabobon.

To jest jeszcze nic, ostatnio spotkałam się z teorią (która wiele kobiet o zgrozo potwierdzało), że płeć dziecka zależy od tego czy owulacja jest z prawnego czy lewego jajnika [emoji134]
Mi przepowiedziano, że noszę w sobie syna bo podobno ładną mam cerę a dziewczynki urodę mamie zabierają [emoji85] a tu na połówkowym jak byk córka, między girami nic jej nie wyrosło. W pierwszej ciąży tak samo, też urodziłam córkę i podobno wg wyglądu miałam mieć syna [emoji28]
No i w obu ciążach zero mdłości i wymiotów, i jak to moja dobra znajoma stwierdziła że pewnie syn będzie teraz, bo ona w obu ciążach z synami ani razu nie wymiotowała, natomiast w ciąży z córką rzygała gdzie popadnie większość ciąży.

reklama
Mi przepowiedziano, że noszę w sobie syna bo podobno ładną mam cerę a dziewczynki urodę mamie zabierają [emoji85] a tu na połówkowym jak byk córka, między girami nic jej nie wyrosło. W pierwszej ciąży tak samo, też urodziłam córkę i podobno wg wyglądu miałam mieć syna [emoji28]
No i w obu ciążach zero mdłości i wymiotów, i jak to moja dobra znajoma stwierdziła że pewnie syn będzie teraz, bo ona w obu ciążach z synami ani razu nie wymiotowała, natomiast w ciąży z córką rzygała gdzie popadnie większość ciąży.
Ja aktualnie w trzeciej ciąży. Każda inna. Żadne zabobony się u mnie nie sprawdziły, a też słyszałam wiele teorii. Jadłam więcej słodkiego i więcej wymiotowałam z synem, z córką ładniej się nosiłam w ciąży. O kształcie brzucha nie wspomnę. A no i mam koleżankę, która biega do wróżki i koniecznie musiała zrobić mi test z obrączki. Cóż... Miało być dwóch synów. A tym czasem jest już parka i trzecie w drodze 🙈

Do góry