reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

płaska główka, kuracja kaskowa - cena kasku

Za granicą takie kaski nie są czymś nadzwyczajnym. W Austrii wiele dzieci rodzi się z główkami, które mocno odbiegają od standardu (ot, taka genetyka). Obecnie wielu rodziców decyduje się na kask i nie chodzi tu o samą estetykę, a raczej jak wielu uważa - widzimisię rodziców, a o to, że te dzieci są inaczej postrzegane przez "normalnych" rówieśników.
Ogólnie główka powinna sama się zaokrąglić, jednak jest sporo przypadków, gdzie się tak nie staje. Synek miał nierówną główkę, w jego przypadku trafem w 10 było kładzenie go na brzuszku od urodzenia.

reklama
No i w wieku 6 i pol mies zrobilismy kask. Obecnie ma go juz 3 mies i jest bardzo duza poprawa. Boki juz sie wyrownaly, teraz pozostalo nam 6mm do tylu. Polecam. Mysle, ze za 2-3 mies juz go zdejmiemy na zawsze.

No i my w kasku. To nie tylko kosmetyka. Przypadłość nosi nazwę plagiocefalia, u mojej córki asymetria spowodowana złym ulozeniem w brzuchu, krecz szyji. Mała ma jedną część twarzy większą od drugiej, oczy, uszka,policzek. Taka kosmetyka, która bez kasku zostałaby na całe życie.

Mój syn skończy 4 miesiące 12.01 od miesiąca jesteśmy na rehabilitacji i ćwiczymy też w domu. Dość szybko zauważyłam że główka zaczyna się splaszczac bo gdzieś kolo 1.5miesiaca i zakupiłam poduszkę Head Carey ale mimo lezakowania poprawa jest minimalna nie oczekuję też że w ciągu tyg czy miesiąca się uformuje. Pomimo tego mamy asymetrie ulozeniowa boczna i lezymy na brzuchu jak 1.5 dziecko. Rehabilitację w ramach nfztu na ten rok już niestety nie ma zapisów. Jak długo Pani ćwiczy i w jakim wieku jest dziecko.

No i w wieku 6 i pol mies zrobilismy kask.
No i my w kasku
Hej, ile kosztowały Was te kaski i jak efekty? Mój synek ma skośną główkę. Zauważyłam w drugim miesiącu. Nie miał żadnego kręczu ruszał się symetrycznie. Ale mimo kładzenia go na bokach przekrecał się na plecki, a główka z uwagi na spłaszczenie leżała skośnie. W końcu jak skończył 4 miesiące kupiłam mu poduszkę mimos s. Główka trochę zaokrągliła się z tyłu, ale nadal jest skośna. Teraz będzie miał 6 miesięcy, a ja zaczynam się zamartwiać.
Jak to było z waszymi kaskami? Chodziłyscie gdzieś prywatnie? Ile kosztowały? Ile czasu niosły je dzieci i jaki efekt?

Do góry