reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienie

Matrioszka01111

Początkująca w BB
Hej. Przedwczoraj otrzymałam pozytywny wynik testu. Jeszcze nie byłam u lekarza bo z tego co wyliczyłam to 5tc a czytałam gdzieś że to za wcześnie i na badaniu może nie być nic widać. Wczoraj natomiast byłam w pracy (fizycznej). Pracuje w sklepie, wykładam towar, dźwigam czasami po 20 kg. W czasie przerwy poszłam do toalety a na wkładce zauważyłam bladoróżowa plamę. Bolał mnie brzuch, ale bardziej plecy. Pod koniec zmiany niemiłosiernie bolały mnie całe nogi jakbym przepracowała z 20 h. Nie jadłam nic cały dzień przez stres. Zjadłam odrobinę dopiero w domu i poszłam spać. Rano była nowa plamka ale od tej pory nic. Delikatnie czuję podbrzusze ale bólem bym tego nie nazwała. Czym mogą być te plamki? I czy wczorajszy ból był ze zmęczenia czy związany z sama ciąża? Wiem że trochę zawile to pisze ale pierwszy raz jestem w tej sytuacji, jestem przerażona co to będzie..

reklama
Moze byc od dzwigania ,nie powinnaś się przeciążać, oby to było jednorazowe ,bo zywa krew nie jesr dobrym objawem ,ja bym jednak umowil sie do ginekologa jak najwcześniej

Moze byc od dzwigania ,nie powinnaś się przeciążać, oby to było jednorazowe ,bo zywa krew nie jesr dobrym objawem ,ja bym jednak umowil sie do ginekologa jak najwcześniej
Dziś rano też miałam delikatne plamienie i od tej pory nic i czuję się dobrze. Kiedys miałam badania na tarczycę i wyszło tsh 5.260, było tam napisane że to powyżej normy i zastanawiam się czy to może mieć wpływ i czy są większe szanse na poronienie z tego powodu.

Dziś rano też miałam delikatne plamienie i od tej pory nic i czuję się dobrze. Kiedys miałam badania na tarczycę i wyszło tsh 5.260, było tam napisane że to powyżej normy i zastanawiam się czy to może mieć wpływ i czy są większe szanse na poronienie z tego powodu.
No to powinnaś jak najszybciej ,zrobic krew ,bete i tsh ,w xoazy nie powinno mieć więcej jak 2 , także nie czekaj tylko jutro do labolatorium

reklama
Do góry