reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienie w dzien okresu, a implantacja zarodka.

Witam zacznę od początku:

Jestem mamą rocznego dziecka i od porodu okres miałam jak w zegarku 5 dnia każdego miesiąca, we Wrześniu dostałam i trwał tyle ile powinien, ale w Październiku nie przyszedł. Stosujemy stosunek przerwany " i tak wypadło, że akurat w dzień owulacji przytulaliśmy się dwa razy, tak wiem, że to nie jest metoda antykoncepcji" i ucieszyłabym się na wieść o ciąży. 2 Października miałam plamienie, które trwało 3 dni, brzuch bolał dokładnie jak na okres i było widoczne tylko na papierze tak jakby gesty przezroczysty śluz zabarwiony na różowo, od tamtej pory robiłam już trzy testy sikane wszystkie negatywne, a na 14 dzień od plamienia zrobiłam bete i wynik ujemy. Czy to możliwe, że test robiłam za wcześnie i progesteron nie zdążył jeszcze wzrosnąć? Zaznaczę, że w poprzedniej ciąży dopiero w czwartym tygodniu test sikany wyszedł pozytywny ale tą druga kreska była blada. Co wy o tym myślicie? Jutro pójdę na bete, ale chce znać wasze zdanie i czy, któraś z mam miała podobnie? Pozdrawiam cieplutko.

reklama
Ja miałam podobne. Najpierw 3 dni delikatne krwawienie i kilka dni później w terminie miesiączka taka jak zawsze. Testy negatywne były i sikanie i z krwi. Robiłam dwa usg i wszystko ok. Ale czemu dwa krwawienia to się nie dowiedziałam jeszcze.

A testy robiłaś po plamieniu, czy przed okresem? W jakim czasie mniej więcej? To czyli możliwe, że robiłam za wcześnie ? A prawdopodobnie mogę być w ciąży?

Ostatnia edycja:
No tylko, że ja miałam plamienie dwa dni przed spodziewanym okresem, które trwało trzy dni, a było widoczne tylko na papierze, i @ jak nie było tak nie ma. A infekcja odpada bo kiedyś miałam często i bym odrazu rozpoznała. Na bete to dopiero jutro mi się uda pojechać. Pobolewa mnie czasem podbrzusze i w krzyżu Ehhh sama już nie wiem co myśleć :hmm:

No tylko, że ja miałam plamienie dwa dni przed spodziewanym okresem, które trwało trzy dni, a było widoczne tylko na papierze, i @ jak nie było tak nie ma. A infekcja odpada bo kiedyś miałam często i bym odrazu rozpoznała. Na bete to dopiero jutro mi się uda pojechać. Pobolewa mnie czasem podbrzusze i w krzyżu Ehhh sama już nie wiem co myśleć :hmm:
ale to może być choćby infekcja typu przeziębienie i już wszystko się chwieje...testy sikane oszukują, ale beta z krwi nie;) chyba, że rzeczywiście zbyt wcześnie zrobiona....

Przeziębiona nie jestem, nawet jak 4 miesięcy temu brałam antybiotyk to okres itak był jak w zegarku. Ale jeżeli by coś wpłynęło na termin @ to parę dni, a nie ponad dwa tygodnie. Możliwe też że owu się przesunęła sama już nie wiem, ale powtórzę bete i zobaczymy czy to organizm plata mi figle czy fasolka się zadomowiła :)

reklama
Witam ponownie :) Dzisiaj byłam na pobraniu krwi i dopiero jutro o 15 wyniki. A okresu jak nie było tak nie ma, doszły pobolewania w podbrzuszu jakby takie ciągnięcia i czasem jajniki mnie zaboli raz jeden raz drugi. I nie wiem czy mi się wydaje czy mam węch wyczulony, dzisiaj w samochodzie spryskałam szyby żeby umyć i tak mi śmierdziało alkoholem, że mało nie brakło, a bym zwymiotowała :-( :(

Do góry