reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plamienie w 6 tygodniu

Cześć! Pisze z prośbą o poradę o nie wiem co mam robić...jestem w 6 tyg ciazy, od trzech dni rano występuje u mnie plamienie zabarwione na brązowo. Tydzień temu miałam robione usg, lekarz przepisał mi globulki dopochwowe bo miałam niewielka infekcje. Myślałam że te brazowe plamienie to przez te globulki, wczoraj ich nie zaaplikowałam a plamienie nadal występuje, trochę mniej ale nadal. Nic mnie nie boli, nie mam boli podbrzusza. Słyszałam że na izbę przyjęć jedzie się z krwawieniem a nie plamieniem. Wizytę u ginekologa mam za 5 dni. Czy powinnam zgłosić się na sor?

reklama
Cześć! Pisze z prośbą o poradę o nie wiem co mam robić...jestem w 6 tyg ciazy, od trzech dni rano występuje u mnie plamienie zabarwione na brązowo. Tydzień temu miałam robione usg, lekarz przepisał mi globulki dopochwowe bo miałam niewielka infekcje. Myślałam że te brazowe plamienie to przez te globulki, wczoraj ich nie zaaplikowałam a plamienie nadal występuje, trochę mniej ale nadal. Nic mnie nie boli, nie mam boli podbrzusza. Słyszałam że na izbę przyjęć jedzie się z krwawieniem a nie plamieniem. Wizytę u ginekologa mam za 5 dni. Czy powinnam zgłosić się na sor?
A badalas sobie progesteron?

Ja bym podjechała na IP.

Miałam tak samo w prawie 6tyg . Pojechałam na IP i okazało się że mam krwiaka który się opóźnia

Ja zaczęłam plamić w 5tc+2 po wizycie u ginekologa, który na usg stwierdził pecherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Myślałam, że to po badaniu palpacyjnym, jednak gdy plamienie utrzymywalo się kolejnego dnia zadzwoniłam do lekarza. Kazał zbadać progesteron. Okazało się, że progesteron spadl. Z tym wynikiem pojechałam do lekarza na kolejne usg. Był już zarodek z bijącym sercem a obok krwiak. Dostałam duphaston i nakaz leżenia. Krwiak oczyszczal się do ok 10 tygodnia.
Moim zdaniem powinnaś pojechać na izbę przyjęć.

Do góry