reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Plamienia

alaml

Aktywna w BB
Kobitki jak wyglądają plamienia w ciąży? Jestem w 4/5 tygodniu i przed chwilą miałam bodajże plamienie. Trochę się zmartwiłam

reklama
Nigdy nie miałam plamien, ale to może być różowy śluz jak i brązowawy. I nie ma tego dużo. Ustają po jakimś czasie. W tak wczesnej ciąży jedyne co możesz zrobić to zbadać betę czy przyrasta. Np. jutro i w poniedziałek. Plamienia mogą oznaczać wiele rzeczy, często też są z niewiadomej przyczyny a z ciąża wszystko ok. Na usg jeszcze nic nie będzie widać, ale możesz poprosić lekarza o tabletki na podtrzymanie. Obserwuj czy plamienie się nie zwiększa. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

Może to być nic złego, może też oczyszczać się jakiś krwiak, może to być oznaka zbyt niskiego progesteronu. Byłaś już u lekarza w tej ciąży?

Nigdy nie miałam plamien, ale to może być różowy śluz jak i brązowawy. I nie ma tego dużo. Ustają po jakimś czasie. W tak wczesnej ciąży jedyne co możesz zrobić to zbadać betę czy przyrasta. Np. jutro i w poniedziałek. Plamienia mogą oznaczać wiele rzeczy, często też są z niewiadomej przyczyny a z ciąża wszystko ok. Na usg jeszcze nic nie będzie widać, ale możesz poprosić lekarza o tabletki na podtrzymanie. Obserwuj czy plamienie się nie zwiększa. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
Beta się zwiększa. Robiłam badanie w poniedziałek i wczoraj

Możesz jutro zbadać betę i do tego progesteron. Plamienie masz żywa krwią czy bardziej brązowe? A ile ta beta wczoraj miała?

reklama
Do góry