reklama
Nigdy nie miałam plamien, ale to może być różowy śluz jak i brązowawy. I nie ma tego dużo. Ustają po jakimś czasie. W tak wczesnej ciąży jedyne co możesz zrobić to zbadać betę czy przyrasta. Np. jutro i w poniedziałek. Plamienia mogą oznaczać wiele rzeczy, często też są z niewiadomej przyczyny a z ciąża wszystko ok. Na usg jeszcze nic nie będzie widać, ale możesz poprosić lekarza o tabletki na podtrzymanie. Obserwuj czy plamienie się nie zwiększa. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
Beta się zwiększa. Robiłam badanie w poniedziałek i wczorajNigdy nie miałam plamien, ale to może być różowy śluz jak i brązowawy. I nie ma tego dużo. Ustają po jakimś czasie. W tak wczesnej ciąży jedyne co możesz zrobić to zbadać betę czy przyrasta. Np. jutro i w poniedziałek. Plamienia mogą oznaczać wiele rzeczy, często też są z niewiadomej przyczyny a z ciąża wszystko ok. Na usg jeszcze nic nie będzie widać, ale możesz poprosić lekarza o tabletki na podtrzymanie. Obserwuj czy plamienie się nie zwiększa. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
Jeszcze nie, chyba jeszcze za wcześnieMoże to być nic złego, może też oczyszczać się jakiś krwiak, może to być oznaka zbyt niskiego progesteronu. Byłaś już u lekarza w tej ciąży?
Sprawdzałaś przyrost w kalkulatorze? Nie jest to niezbędne, ale pomocne w określeniu, czy ciąża prawidłowo się rozwija. Najlepiej mieć dwa wyniki w odstępie 48hBeta się zwiększa. Robiłam badanie w poniedziałek i wczoraj
Tak sprawdzałam i jest w normieSprawdzałaś przyrost w kalkulatorze? Nie jest to niezbędne, ale pomocne w określeniu, czy ciąża prawidłowo się rozwija. Najlepiej mieć dwa wyniki w odstępie 48h
Paulina9303
Zaangażowana w BB
Jeszcze nie, chyba jeszcze za wcześnie
Masz już termin? U mnie 4/5 tydzień tylko było widać zmiany w macicy. Plamienie może być implantacyjne, ważne żeby nie była to krew świeża jak w trakcie miesiączki i bez bóliJeszcze nie, chyba jeszcze za wcześnie
reklama
brązowe, 184,0 mlU/mlMożesz jutro zbadać betę i do tego progesteron. Plamienie masz żywa krwią czy bardziej brązowe? A ile ta beta wczoraj miała?