reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

cass będzie dobrze-nie martw sie :tak::tak::tak:

my tez juz mamy wszystkie prezenty naświęta :happy2::happy2::happy2:
reszta jeszcze dla meża ode mnie ma przyjsc-zamówiona przez allegro :happy2:
dzis mężyk wypierze mi dywan-ja jeszcze tylko pokój dzieci(własnie dzis sprzatam) ,łazienka juz wysprzatna światecznie,jeszcze kuchnia-ale to maz :-)
w niedziele ubieramy choineczke i domek.w srode w przyszłym tygodniu ogarne kurze,odkurze na świzo umyje podłoge i świeta pełna parą:-)

miłego sprzątania :blink:

reklama
U nas już posprzątane, jest czyściutko i aż się chce mieszkać. Zwłaszcza że mała ze mnie bałaganiara w dni zwykłe :tak::tak:
Po remoncie mieszka się cudnie. Teraz czekam na znak od Maluszka:-):-)

I oby nie zasypało nas mocniej:szok::szok::szok:

Witam was. Wczoraj piekłam ciasteczka korzenne. Troszkę mi się przypiekły, ale to dlatego, że nigdy nie piekłam w piekarniku z tyloma funkcjami :eek: Muszę chyba najpierw parę rzeczy spier.... żeby wyczuć ten piekarnik ;-) Ale co tam. Dam radę :-D:-D Dziś ciasteczka zostały przeze mnie oblane czekoladą. Skończę też dzisiaj robić Ozdóbki na choinkę. Z Witkiem tylko pewnie będę dalej robiła kolorowy łańcuch ;-)

Wczoraj byłam w szkole rodzenia i rozmawiałam z babeczką, która robi część ćwiczeniową. Ona kiedyś pracowała u nas na ginekologii i słysząc o moim gronkowcu i problemach z oczami stwierdziła, że pewnie poród skończy się cc. Mało który lekarz chce ryzykować i mało tego, ponoć na oddziale nigdy nie wiedzą co zrobić jeśli pacjentka jest nosicielem gronkowca :szok: Z reguły ją tną i czym prędzej wypuszczają do domu :dry: Ciekawe:unsure:
W poniedziałek mam wizytę u drugiego okulisty. Zobaczymy co on powie: cc czy sn ;-)

Włączyłam sobie na necie Radio ZET i wybrałam sobie opcję muzyki świątecznej :-D Teraz siedzę przy kompie i nastrajam się świątecznie. Uwielbiam to :-D:-D:-D:-D:-D

Cass, też słyszałam o takich szmerach w serduszku malutkich dzieci. Koleżanka z pracy chodziła ze swoi synkiem do Osieckiego. Bardzo sobie go chwali. Z tego co mówiła to dziecko może spokojnie wyjść z tego. Także głowa do góry i wszystko będzie dobrze. Trzeba myśleć pozytywnie!
Choć nie ukrywam,że gdybym była na twoim miejscu też byłabym przerażona. Na początku, później musiałabym zmienić swoje podejście na pozytywniejsze :tak:

Czarna, Dobrze, że szybko zareagowałaś z oczkami Laury zanim to się nie rozprzestrzeniło. A zakupów prezentowych nienawidzę robić na ostatnią chwilę :no: Takie momenty bardzo mnie stresują. Dlatego zaczynam prezenty kupować zdecydowanie wcześniej. :-p

Monika kto Ci ciąże prowadzi ?
chryste jak słysze te twoje cyrki z rodzeniem to mi sie nóż w kieszeni otwiera ... wiem ze SN jest lepiej dla kobiety - szybciej sie dochodzi do siebie
ale Boziu drogi powinnaś mieć od razu zalecenie do CC i niech przestana cie odsyłać od jednego do drugiego ... wiem ze kasa kasą i dlatego na NFZ ale gdybyś prowadziła prywatnie ciąże nie było by takich jazd ...

Rox, ja chodzę do Politowskiego, a do okulisty chodzę prywatnie i jak widzisz decyzja jest zaskakująca. Gdyby okulista dał zalecenie na cc to ginekolog w ogóle by nie miał ni do powodzenia:no: A moim okulistą jest jeden, chyba z najbardziej znanych lekarzy w Pile, który ma dobrą renomę wśród pacjentów jak i innych lekarzy.

Dziewczyny, znacie może jakiegoś psychologa dziecięcego? Mam problemy z Witkiem i chyba jednak nie obejdzie się bez pomocy kogoś z wiedzą psychologiczną dzieci :baffled:

Monika bardzo dobry psycholog jest przy szpitalu na Rydygiera ...dzieciecy of kors ..przy ośrodku adopcyjnym jeśli się nie mylę

Dzięki wam dziewczyny za pomoc. Ta poradnia psychologiczno-pedagogiczna jest gdzieś w pobliżu PZU?

Wyczytałam z ich strony, że poza psychologiem jest też logopeda. Może dobrze by było by ktoś z Witkiem porozmawiał i powiedział nam czy te jego lęki i problemy wynikają m.in. z tego, że ma problem z mową czy to chodzi jeszcze o coś innego :eek: Przed nami synek się zamyka i nie bardzo możemy dowiedzieć się o co w tym wszystkim chodzi :no::-(

reklama
Witam Pilanki! Przekazuję wieści od kliwii :-):-):-)

" O 23 odeszły mi wody. Zuzia przyszła na świat siłami natury o 5:40, ważąc 3460 i mierząc 53 cm. Jest śliczna. Pozdrawiamy już we trójkę :-)"

Ja już widziałam Zuzię na zdjęciu! Potwierdzam - przepiękna! :-)

Do góry