reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Rox, wiem jak się zamotać, to mi sprawnie idzie ale... z wkładaniem małej już mam problem, a jak w końcu ją włożyłam to głowa nadal lata bo mała za chiny nie chce jej położyć, a poza tym po 15 minutach noszenia zaczęła mi się dusić więc szybko musiałam ją wyjmować. Chyba będziemy musiały się umówić, ale to już jak wyjdziemy ze szpitala :-)

reklama
jak to dusić aaaa!!!! szok szok szok !!!
musi sie oswoić to raz :)
dwa musisz sie nauczyć poprawnie motać i mała wkładać :)

Dobry wieczór Pilanki!

cass cieszę się bardzo, że choróbska się od Was wynoszą, mam nadzieję, że tak już pozostanie. Widzę, że zdecydowałaś się na chustę, świetnie! Jeszcze trochę i nauczysz się prawidłowo motać :-) Doczytałam, że w poniedziałek szpital Wam się szykuje, współczuję bardzo. Mnie na samo słowo szpital wstrząsa, niestety jesteśmy tam bardzo częstymi gośćmi, szczególnie na oddziale dziecięcym :-(
Pytałaś o pierniczki, ja zawsze robię wg przepisu z tej stronki:

Pierniczki świąteczne - Przepis - Gotowanie w Onet.pl

asheara ano kupę lat! A co u Was? Boszsz, jaki Damian już duży! Jak Twoja szkoła? Skończyłaś?

Czarna a wiesz, że my się znamy? :-) Pozdrawiam!

rox fajnie się przenieść na większe M, prawda? Doświadczyłam tego w zeszłym roku więc doskonale Cię rozumiem :-)

kwiatuszek witaj :-)

bredzelek śliczny masz brzuszek, a synek paluszki lizać! Prawie rówieśnik mojej Gaby, a jakiś taki poważniejszy i większy się wydaje, Ty kwitniesz. Fajnie, że remont zakończony!

monika bal pasiasty? kubki na kredki? Coś mi świta.... Do którego przedszkola chodzi Witek? Nr 12? Andrzej miał identyczne atrakcje :-) Przykro mi, że przeziębienie nie odpuszcza! A co do gina, to brak mi słów, takie rzeczy to chyba tylko w Polsce są możliwe.... Okropne to. Witek kaszle? Może to przejściowe? Andrzej ma aktualnie atopowe zapalenie płuc :-(

Boszsz... starałam się odpisać każdej, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam!

U nas spokojny dzień w domu, Andrzej chory, śnieg za oknem, M na popijawie :-) Szukam w sieci prezentu dla starszaka, napisał w liście do Mikołaja, że chce wulkan gormitów, siedzę i zastanawiam się cóż to :-)

Cass no pięknie że z malutką coraz lepiej!!!
Co do chust one do mnie nie przemawiają:no::no::no::no:

Rox aż na język nasuwa się powiedzenie że co drugi :cool2: ma szczęście. Boziu jak ja marzę o większym metrażu!!!!!

Kwiatuszku witaj w naszym gronie. Długo się już staracie??? Z jakiego zakątka Piły jesteś???

Mamstud powiadasz że sie znamy???? Dawaj więcej szczegółów :tak::tak::tak::tak: Bo teraz mi ćwieka zabiłaś:-D:-D:-D
I zdrówka dla małego

A Ja tak sobie teraz wspominam 4 latka temu o tej godzinie zostałam zawieziona na porodówkę:tak::tak::tak::tak:
Boziu jak to zleciało:szok::szok::szok::szok::szok:

Czarna fajne wspomnienia z porodówką, prawda? Pod warunkiem, że to już "odhaczone" i się bólu nie czuje :-)

Podpowiadam: Philips :-), ognisko, Płotki :-)

Bredzelek a coś sie dzieje????????????????????
Wszystko ok, ale lekarz powiedział że w każdej chwili mogę urodzić, więc się nastawiam! Wolałabym po Wigilii, choć już sama nie wiem! Jeśli będzie zimowa masakra :no: to nie wiadomo czy rodzinka dojedzie na Święta i będziemy wtedy sami, muszę jakiegoś barszcza na wszelki wypadek przygotować:tak:

Witam wszystkie kobietki te jestem z okolic piły i moze do was dołacze jetsem z moim mezem dopiero na etapie staranek mam 23lata i witam sie

Witam Kwiatuszek:-D

Witam i ja! Ale dzisiaj masakra :szok: Tyle śniegu napadało przez całą nockę, że szok. Ledwo doszłam z Witkiem do tego przedszkola :szok: Oboje szliśmy środkiem ulicy bo po chodniku się nie dało :no:;-) Musiałam tylko dziecku tłumaczyć dlaczego tym razem idziemy ulicą, bo normalnie przecież cały czas trąbię mu, że ulicami się nie chodzi :tak::blink:
Niestety, przeziębiona czy nie to sprawy załatwić trzeba :dry: Po przedszkolu musiałam doczłapać się do centrum by załatwić ubezpieczenie auta (bo jest na mnie a nie na męża) i zrobić zakupy w mięsnym. Teraz gotuje mi się wywar na zupkę pomidorową. A ja mam chwilkę czasu dla siebie ;-)

Monika współczuję tych chorób!!!! A kiedy miałaś ost wizyte na samolocie??? Bo jeżeli nic się nie dzieję to zazwyczaj są co 4 tyg i nie powinni robić faski!!!!!!!!! Dla mnie to chore

Nic konkretnego się nie dzieje. Czasem mam lekkie skurczyki, ale na tym etapie to norma. Mój lekarz woli chuchać na zimne i na wszelki wypadek sprawdzić czy jest ok. Jak byłam z Witkiem to ostatnie wizyty miałam co 2 tygodnie, więc teraz i tak mam ten okres ciut wydłużony ;-) A wizytę miałam teraz w poniedziałek.

Monika77 masakra z tym ginem. Ja w piątek będę wiedzieć jak Mały się ułożył i co dalej...:tak:
Jeśli chodzi o nasz remont to dziś przeprowadzka do nowych pokoi... uff wreszcie:-D:-D
A Niko faktycznie robić chce to co Tata, czasem jest to bardzo niebezpieczne, dobiera się do wiertarek, śrubokrętów i w ogóle trzeba mieć go na oku:no: Mały urwis:tak:

Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrówka. Ja w każdej chwili mogę znaleźć sie na porodówce :tak::tak:

Gratuluję, w końcu doczekalaś się końca remontu! :-D:-D:-D Pomoc synków przy pracy tatusiów to chyba norma :tak: Jeśli Niko nie ma jeszcze zestawu narzędzi to proponuję kup mu taki, najlepiej z całym stołem warsztatowym. Będziesz miała synka z głowy :tak:;-) Witek dostał taki zestaw na pierwszą Gwiazdkę i do teraz jest to najlepsza i najważniejsza zabawka ;-)
Czekamy na wieści od ciebie. Życzę ci jednak byś dotrwała do terminu i aby goście dotarli do ciebie na święta. Tylko za bardzo się nie objedz, bo jeszcze z przejedzenia zaczniesz rodzić :tak:;-):-D:-p

Kwiatuszku Witaj! Napisz nam coś o sobie: gdzie mieszkasz, czym się zajmujesz itp.

Rox, no ładnie. Gdybym dalej mieszkała na Zielonej to mieszkałybyśmy prawie po sąsiedzku :-D:-D:-D:-D Duże macie to mieszkanie?

monika bal pasiasty? kubki na kredki? Coś mi świta.... Do którego przedszkola chodzi Witek? Nr 12? Andrzej miał identyczne atrakcje :-) Przykro mi, że przeziębienie nie odpuszcza! A co do gina, to brak mi słów, takie rzeczy to chyba tylko w Polsce są możliwe.... Okropne to. Witek kaszle? Może to przejściowe? Andrzej ma aktualnie atopowe zapalenie płuc :-(

Oczywiście, że chodzi do 12 :tak: I nawet coś mi się zdaje (jak dobrze pamiętam) to codziennie przechodzę obok twojego bloku :tak:;-)
Z tym kaszlem to zupełnie jakaś sporadyczna sprawa. Ale wam nie zazdroszczę takiego choróbska. Jak się ma Andrzejek?

U nas spokojny dzień w domu, Andrzej chory, śnieg za oknem, M na popijawie :-) Szukam w sieci prezentu dla starszaka, napisał w liście do Mikołaja, że chce wulkan gormitów, siedzę i zastanawiam się cóż to :-)

A cóż to za licho? :szok: Nie mam pojęcia :no: Może dopytaj się syna ;-)

Sto lat sto lat niech żyje nam, a kto? ... Laura!!!!!!!

Witam nasze staranka o bobaska dopiero sie zaczynaja chcialabym synka ale coreczke rownie dobrze bym kochala wazne zebybylo zdrowe.mieszkam kawaleczek od piły a mianaowicie w chodzieży

reklama
mamstud ja codziennie w głowę zachodzę jak pomieściłam tyle rzeczy na tak małej powierzchni :szok:
i radocha z mieszkania nieziemska :-)
najbardziej to się jednak cieszę ze zmywarki - bo nienawidzę myć naczyń .. no nie znoszę !

czarna ee tam szczęście ;-) a ile złotówek na koncie mniej .... hehehe
stare masz te dzieci :-) a Ty taka młoda przecie !!!!

monika 60m2

mam anginę :-( nosz choinka jasna ... ja głosem pracuje ... ehh ;/
uszy mnie potwornie bolą ...goroczka 39 ..dostałam antybiotyk - liczę ze jutro bedzie ciut lepiej ,.,

Do góry