reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Masakra poprostu... Niby ma sie te podłady ale co z tego jak pidżama i cala pościel we krwi... Normalnie jak u rzeżnika.... Tak więc majtki sobie zapakuj, i nos pokryjomu :)

reklama
Jestem więc :) Nadal w dwupaku, choć wg gin powinnam już rodzić. Rozwarcie na 2 cm, wszystko miękkie i gotowe tylko dzidzia wyjść nie chce :p Doświadczyłam masażu szyjki i chyba coś się rozkręca bo skurcze bolesne co 15 min plus plamienie, zobaczymy jak będzie dalej. Mała waży ok 3260 więc na szczęście nie jest wielkim klockiem :) Z Zuzką też już lepiej, ale póki co do domu nie wraca. To chyba tyle na dziś.

:) Obyś się nie myliła bo już mam serdecznie dość, skurcze nadal mam ale nie na tyle silne żeby jechać, właśnie posprzątałam kuchnię :p i chyba pójdę spać, jak ma się rozkręcić to się rozkręci. Trzymać kciuki. Odezwę się jutro jeśli noc nic nie przyniesie :)

Moje dziecko zastrajkowało... skurcze co 12 i co 9 minut o 4 rano przeszły zupełnie... Brak mi słów. Idę odespać nockę bo prawie oka nie zmrużyłam. Miłego dnia dziewczynki :)

Ostatnia edycja:
Cass to już lada dzień!!!! coś mi się tak wydaje:)))

daissy majtochy najlepiej te jednorazowe z siateczki:tak::tak: zakładasz po obchodzie a ściągasz przed następnym:-p:-p
A jak leżysz w łóżku to najlepiej podłożyć sobie 2 podkłady i niech się wietrzy:tak::tak:
A jak by się dopieprzali to możesz powiedzieć że zakładasz tylko przy wyjsciu do toalety itp bo nie radzisz sobie z jej utrzymaniem:tak::tak:

Wryyy jak sobie przypomnę widok tych nie których panienek z koszulami za dupę i wystającymi podkładami spacerujących po korytarzu to aż ..... !!!!!!!!!!!!!!

Daissy, mnie wypuścili w 4 dobie pewnie dlatego, że miały dość zajmowania się moim dzieckiem :tak:;-) Ja nie mogłam małego nosić i podnosić, więc dostawałam go tylko do karmienia, całą resztę musiały robić położne :tak:
A poza tym wolą wcześniej wypuścić do domu, żeby przypadkiem dzieciątko im się nie rozchorowało i trzeba by wtedy trzymać je dłużej :baffled::dry:

Cass, kurcze, twoje maleństwo na prawdę robi sobie z ciebie balona :dry: Mogłoby się już zdecydować czy wychodzi już czy nie. Lekarka dała ci skierowanie w razie czego na oddział?

Ale u nas dzisiaj jest pogoda. Brrrr ... totalna zimnica :baffled: Typowa jesień nam się zaczyna :crazy:

Dzięki dziewczyny, czyli dopisuję gaciory do listy rzeczy które jeszcze musze kupić:)
A z tego co piszecie to te położne w pilskim szpitalu brrr... już się boję na samą myśl na kogo trafię.

Spoko nie jest aż tak źle, jak byłam ostatni raz w szpitalu na patologii to były wystawione pudełka na ankiety i wszystkie panie położne takie milutkie że aż byłam w szoku. To samo na IP, jak nigdy. Pilnują teraz żeby pacjentki były zadowolone, widocznie się im oberwało :p

reklama
Co do przekrecania sie dzidziola, jest ponoc pozycja rodek z jogi lub innej tego typu filozofii dla ciala. Lezy sie na podlodze z nogami na lozku lub pilce lub krzesle. I chodzi o to by tylko na gornej czesci plecow lezec na ziemi. Znajoma jedna 'trenowala' swoja pocieche, bo sie nie chcial obrocic i sie udalo.

Ćwiczenia ułatwiające obrócenie się dziecka
Jezeli po badaniu lekarz powie ze dziecko jest ulozone poprzecznie lub posladkowo, mozemy mu pomoc. Ponizej przepisze 3 cwiczenia ktore dostalysmy w szkole rodzenia.

Cw 1
Przyjmij pozycje w kleku podpartym. Rece uloz na szerokosc ramion, dlonie ustaw rownolegle. Kladac prawa reke przed lewa wykonaj mozliwie duzy skret tulowia w lewo, wytrzymaj w tej pozycji. Nastepnie zrob to samo w druga strone, czyli przeloz lewa reke przed prawa. Cwiczenie powtorz kilka razy w kazda strone, wytrzymujac skret przez 20-30 sekund.

Cw 2
Poloz sie na plecach,nogi mocno ugnij w kolanach, stopy powinny dotykac podloza. Lezac wykonaj skret w prawa strone, nie odrywajac stop od podlogi i staraj sie prawa reka chwycic za prawa piete. Wroc do pozycji wyjsciowej i to samo powtorz w druga strone. Podczas wykonywania skretu nie podnos glowy i tulowia, skret wykonaj przesuwajac cialo po podlodze. Cwiczenie powtorz po 4 razy w kazda strone.

Cw 3

"Most Indyjski". Za pomoca tego cw kobiety w Indiach pomagaja sobie w przekreceniu sie dziecka ulozonego posladkowo. Poloz sie na plecach, nogi zegnij w kolanach, stopy oprzyj na podlodze. Unies biodra w gore i popros, aby kots wsunal pod Twoje posladki kilka niezbyt miekkich poduszek - tak duzo, aby wypelnily przestrzen miedzy podloga i posladkami. Musi byc ich tak duzo, aby biodra byly ulozone wyzej niz glowa. W tej pozycji z rekoma ulozonymi wzdluz tulowia lub na brzuchu wytrzymaj przez 8-10 minut. Cwiczenie bedzie bardziej skuteczne, jesli partner bedzie lagodnie masowac Twoj brzuch zgodnie z ruchem wskazowek zegara. Tocw wykonuj raz dziennie, najlepiej po zrobieniu cwiczen podanych powyzej. Zakoncz relaksem na kolanach z czolem opartym na ulozonych na podlodze dloniach. Gdy dziecko sie obroci nie wykonuj juz tych cwiczen, tylko rob przysiady i stosuj pozycje relaksowe.

Do góry