reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pilnie potrzebuję dietetyka- Warszawa

Dobrego dietetyka nie jest łatwo znaleźć. Moja siostra miała notoryczne problemy z wagą i co trochę kilogramów zgubiła, to na nowo je odzyskiwała. Próbowała też bardzo różnych diet. W końcu znajoma poleciła jej panią dietetyk z http://halsa.pl/#home i pani Aneta naprawdę pomogła. Dużo czasu zajęło diagnozowanie, dlatego potrzebne były wyniki badań krwi, dokładne menu z ostatnich dni, a na miejscu został przeprowadzony dokładny pomiar składu ciała. Te dane były podstawą do opracowania bardzo szczegółowej diety. Co ciekawe, nie chodziło o to, aby się głodzić i jeść jakoś mniej, ale rozsądnie. W każdym razie, po zmianie stylu żywienia, siostra nie tylko zrzuciła zbędne kilogramy, ale także po prostu lepiej się poczuła.

reklama
ja z dietetyka nie korzystałam bo jestem obecnie na diecie z diet4u, wykupiłam 5 posiłków i przyjeżdża do mnie codziennie smaczne i zdrowe jedzonko dzięki któremu marzenia o smukłej sylwetce tuż tuż ;)

ja z dietetyka nie korzystałam bo jestem obecnie na diecie z diet4u, wykupiłam 5 posiłków i przyjeżdża do mnie codziennie smaczne i zdrowe jedzonko dzięki któremu marzenia o smukłej sylwetce tuż tuż ;)
a ten catering diet4u działa na terenie Warszawy czy też okolic?

ja jestem z centrum Warszawy ale wydaje mi się że bliskie okolice też aczkolwiek nie jestem pewna na 100 %. Najlepiej zadzwoń do diet4u i będziesz wiedziała :) A nad jaka dietą się zastanawiasz?

Jestem w wieku, w którym coś z układem krążenia i zdrowiem nie powinno się jeszcze dziać. Niestety - miałam pierwsze objawy typu, podwyższony poziom cukru, stan zapalny w tętnicach, a przy tym refluks. Naczytałam się o dietach cud, nawet książkę kupiłam, ale wszystkie moje próby kończyły się efektem jojo.
Na jakimś portalu weszłam w link poradni Acai (www.acai.waw.pl), poczytałam, poszukałam opinii o dietetyczce i umówiłam się na wizytę. Pół roku później mam 7 kilo mniej, unormował mi się cukier, o refluksie zapomniałam (i leki odstawiłam) i zaczęłam lepiej spać. I co najważniejsze - nie jestem na żadnej diecie, tylko zmieniłam podejście do tego co jem. Pani Kasia Rolf to nie jest zwykły dietetyk, raczej - "trener żywieniowy". Polecam!

Sprawdź poradnię Karney na Rydygiera, ja tu chodzę do dietetyka (jestem teraz w drugiej ciąży, w pierwszej przytyłam sporo i teraz nie chcę podobnej sytuacji). Mam super panią dietetyk, na początku omówiłyśmy sobie błędy z pierwszej ciąży, dostałam plan żywieniowy i staram się go trzymać, na ten moment jestem zadowolona, patrzę na siebie i o wiele lepiej się czuję niż w pierwszej ;)

reklama
Do góry