reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy dzidzi

Brzuszek2

Aktywna w BB
Kochane nie wiem jak u was ale mam 16t5dc i moje maleństwo szaleje po prostu, a jak jest u was lub jak było, raczej ruchliwa dzidzia czy mało dawała znać o sobie.

reklama
Moje maleństwo poczułam pod koniec 18 tygodnia ciąży. Ale to były delikatne i nieregularne puknięcia. Konkretniej synuś kopał ok 20 tyg. A teraz, 22 tydzień, powoli zaczynają się szaleństwa 🤩

Moje maleństwo poczułam pod koniec 18 tygodnia ciąży. Ale to były delikatne i nieregularne puknięcia. Konkretniej synuś kopał ok 20 tyg. A teraz, 22 tydzień, powoli zaczynają się szaleństwa 🤩
Może u mnie szybciej i mocniej zaczęłam odczuwać bo to moja 2 ciąża. Ale tego co się czuje przy ruchach maleństwa tylko my mamy wiemy jakie to piękne uczucie.

U mnie w pierwszej ciąży pierwsze ruchy pojawiły się początkiem 16 tygodnia, ale takie delikatne i tylko wtedy jak leżałam. Od 18 tygodnia to już je normalnie czułam nawet w ciągu dnia. Z każdym tygodniem były co raz bardziej intensywne. A w 3 trymestrze to już nawet bolesne. Czasem tęsknię za tymi ruchami :)

Ja jestem w pierwszej ciąży i od 16 tyogodnia wyczuwałam już pierwssze delikatne ruchy. Teraz jestem w 19 i czuje dzidzie kilkanaście razy w ciągu dnia ale to jeszcze nie są mocne kopniaki ;)

Ja jestem w pierwszej ciąży i od 16 tyogodnia wyczuwałam już pierwssze delikatne ruchy. Teraz jestem w 19 i czuje dzidzie kilkanaście razy w ciągu dnia ale to jeszcze nie są mocne kopniaki ;)
Powiem Ci że w pierwszej ciąży też tak miałam na prawdę musiałam długo czekać na ruchy maleństwa coś około 5 miesiąca dopiero poczułam kopniaki a teraz jest zupełnie inaczej, może też dlatego że znam dobrze swoje cialo i wiem na co zwracać uwagę bo już to przechodziłam.

Miałam podobnie.
W pierwszej ciazy długo czekałam na jakiekolwiek ruchy. Tak jakos w 20 tygodniu byłam pewna, ze to to. A jak już się zaczęło to bardziej mnie córka po pęcherzu kopała niż jakos tak na zewnątrz. I głównie w nocy.
W drugiej ciazy szybciej czułam ruchy, coś około 14-15 tygodnia ale i tez nie były po pęcherzu. Synek wypychał pupę do góry i nogami jeździł po żebrach. Ale tez nie jakos zbyt gwałtownie. Na ruchy nie narzekałam. Za to w drugiej ciazy na inne dolegliwości już bardzo..

Kochane nie wiem jak u was ale mam 16t5dc i moje maleństwo szaleje po prostu, a jak jest u was lub jak było, raczej ruchliwa dzidzia czy mało dawała znać o sobie.
W ciąży z synem poczułam pierwsze ruchy na przelomie 15-16 tyogdnia a z córką bardzo wcześnie bo coś koło 13. I tego nie da sie z niczym pomylić. Cieszę się, że tak wcześnie poczułam bo chyba jeszcze to mnie trzymało w jakotakiej formie przy krwawieniach. Byłam pewna że mała ma się dobrze i jej serduszko cały czas bije.

W ciąży z synem poczułam pierwsze ruchy na przelomie 15-16 tyogdnia a z córką bardzo wcześnie bo coś koło 13. I tego nie da sie z niczym pomylić. Cieszę się, że tak wcześnie poczułam bo chyba jeszcze to mnie trzymało w jakotakiej formie przy krwawieniach. Byłam pewna że mała ma się dobrze i jej serduszko cały czas bije.
Ja wlanie miałam podobnie i też miałam krwawienia i moje maleństwo na razie to przetrwało i ma się dobrze, rozwija się prawidłowo, te ruchy to dla mnie zbawienie, jak na razie to się cieszę że je czuje zobaczymy jak wytrzymam te mocne kopniaki. Gratulacje i wszystkiego dobrego.

reklama
Ja wlanie miałam podobnie i też miałam krwawienia i moje maleństwo na razie to przetrwało i ma się dobrze, rozwija się prawidłowo, te ruchy to dla mnie zbawienie, jak na razie to się cieszę że je czuje zobaczymy jak wytrzymam te mocne kopniaki. Gratulacje i wszystkiego dobrego.
Trzymam kciuki żeby i u Ciebie wszystko dobrze się skończyło. Ale skoro maluszek tak dokazuje to znaczy , że jest mu dobrze i wszystko idzie w dobrą stronę. Powodzenia, zdrówka i dużo wytrwałości.

Do góry