reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze przeziębienie chyba...

G

goszczaca

Gość
Dziewczyny co mam robić, strasznie jestem spanikowana. Moje dziecko pierwszy raz złapał infekcje i nie wiem, co już myśleć. Najlepsze jest to, że w nocy miał stan podgoraczkowy nie spał 3 godziny, z rana dostał mleko i wszystko zwymiotowal. Ze trzy razy do tej pory zdarzyło mi się kaszlnac, temperatura ok 38 st. Podalam mu syrop; dwie kupki o normalnej konsystencji bardzo śmierdzące bez śluzu, zastanawia mnie fakt, że mało sika; a non stop kuca na podłodze i steka jak by chciał zrobić siku a nie może. Nie wiem czy to grypa, przeziębienie czy infekcja drog moczowych:( poradzcie mi coś; ( strasznie się martwię.

reklama
reklama
Też bym radziła wziąć ibum lub nurofen forte dla dzieci ze względu na działanie przeciwzapalne.A lipomal nie polecam - u nas nie pomogło wogóle. Wyrzucenie pieniędzy tylko. Nam jedyny syrop tego typu jaki pomógł to sambucol baby a trochę tego przetestowaliśmy bo synek chodził do żłobka I non stop chorował. Do 3 lat jest proszek do rozrabiania ale mój Mały nie chciał tego pić. Pani z apteki poleciła nam sambucol w syropie (jest od 3 lat ) ,sprawdziła skład i był taki sam ilościowo. A nasza pediatra też go poleciła tylko trochę zmniejszoną dawkę. A syn był wtedy w wieku Twojego Malucha.
Będzie dobrze :) nic się nie martw! Dawaj leki i obserwuj a jakby co to do lekarza.
PS. Super, że tak długo bez chorób Ci się uchował:)
W jakim wieku podawalas dziecku ten syrop sambucol i jaką dawkę?

Z Córką byłam 10-cio miesięczną, o synku pisałam ale to było rok temu (teraz ma 3 latka ):). I to córeczka miała 3 -dniowke. Dostaliśmy antybiotyk bo i bakterie, białko i krew były w moczu i inne rzeczy jeszcze. 3-dniówka ją osłabiła i zaatakowały ją bakterie. Z samą 3-dniówką nie byłam u lekarza bo jej przebieg nie odbiegał od normy (tak samo miał synek w podobnym wieku ). Jakby była gorączka bardzo wysoka, silna biegunka lub wysypka by się długo utrzymywała to bym wtedy poszła.
A jak u Was?

Z Córką byłam 10-cio miesięczną, o synku pisałam ale to było rok temu (teraz ma 3 latka ):). I to córeczka miała 3 -dniowke. Dostaliśmy antybiotyk bo i bakterie, białko i krew były w moczu i inne rzeczy jeszcze. 3-dniówka ją osłabiła i zaatakowały ją bakterie. Z samą 3-dniówką nie byłam u lekarza bo jej przebieg nie odbiegał od normy (tak samo miał synek w podobnym wieku ). Jakby była gorączka bardzo wysoka, silna biegunka lub wysypka by się długo utrzymywała to bym wtedy poszła.
A jak u Was?
Temperatury nie ma od dwóch dni. Jest pogodny, apetyt jako tako ma. Myślałam w ciągu dnia żeby jutro zaleciec do lekarza z nim. Tylko tak na prawdę nie wiem z czym. W sumie w ciągu dnia dwa razy kaszlnal tak konkretnie i dwie kupy były rzadkie i to na tyle:/ nie chce być przewrazliwiona matką; /

Jak Ciebie to uspokoi to może lepiej zajdź do lekarza. Na pewno nie zaszkodzi jak osłucha i zobaczy Synka. Poza tym to chyba całkiem normalne, że przy pierwszym zachorowaniu dziecka możesz panikować i być przewrażliwiona.Głowa do góry!:)

reklama
Jak Ciebie to uspokoi to może lepiej zajdź do lekarza. Na pewno nie zaszkodzi jak osłucha i zobaczy Synka. Poza tym to chyba całkiem normalne, że przy pierwszym zachorowaniu dziecka możesz panikować i być przewrażliwiona.Głowa do góry!:)
Są plusy i minusy tego. Plus taki ze oslucha minus ze jak to jest nic, to jeszcze coś tam zlapie:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry