reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze mleko modyfikowane

Patrycja35

Fanka BB :)
Witam:) planuje kupic te mleczko...zdj w zalaczniku.Maly jest wczesniakiem.Urodzil sie w 35tc.obecnie ma 4 tyg.bardzo ladnie przybiera na wadze.Jednak nie nadążam z produkcja mleka.Odciagam mleczko na noc bo mlody musi mieć teraz odrazu:) nie zlapie cyca w nerwach.Chcialabym mm dawac raz lub dwa w ciągu doby by mieć czas na produkcje.Nie chce zrezygnowac z karmienia piersią...Prosze o opinie o mleczku ze zdj...jezeli któraś mama uzywa.Malego czesto boli brzus i ulewa....

Załączniki

• Capture+_2020-03-12-15-22-29.png
    Capture+_2020-03-12-15-22-29.png
    368,6 KB · Wyświetleń: 261
reklama
Rozwiązanie
K
Jak zaczniesz podawać mm ,pokarmu będzie coraz mnie, jak najczęściej przystawiac to będzie się więcej produkować, ja tez dokarmiam mm i po 3 miesiącach się skończyło karmienie piersią, bo mała nie chciała, łatwiej z butelki ,nie trzeba się napracować
Właśnie o to mi chodziło a nie chciałam cię urazić.Jestes mama i podjęłaś taką decyzję.W październiku 2019 chciałam dokarmiać synka mm bo uważałam że mam mało pokarmu.Dziecko przybierało ok.500 gr na 9 dni .Poza tym również bardzo ulewal .Trafiłam na mądra osobę i dzięki niej karmie już 6 miesiąc piersią.Powodzenia
Próbowałaś może wybrać się do konsultanta laktacyjnego?Podawanie mm nie pomoże w zwiększeniu produkcji pokarmu a wręcz prowadzi do zmniejszenia . A może z tej strony ugryźć temat?Jak koniecznie chcesz dawać mm to może pediatra pomoże w doborze mleka?

Ja dawałam enfamil prawie od urodzenia, ale po nim bardzo ulewal. Około 4 miesiąca zmieniliśmy na Bebilon i przeszło. Więc ja bym bardziej polecała Bebilon. Poza dostępnością praktycznie w każdym markecie, ma też dobry skład.

reklama
Jak zaczniesz podawać mm ,pokarmu będzie coraz mnie, jak najczęściej przystawiac to będzie się więcej produkować, ja tez dokarmiam mm i po 3 miesiącach się skończyło karmienie piersią, bo mała nie chciała, łatwiej z butelki ,nie trzeba się napracować

Właśnie o to mi chodziło a nie chciałam cię urazić.Jestes mama i podjęłaś taką decyzję.W październiku 2019 chciałam dokarmiać synka mm bo uważałam że mam mało pokarmu.Dziecko przybierało ok.500 gr na 9 dni .Poza tym również bardzo ulewal .Trafiłam na mądra osobę i dzięki niej karmie już 6 miesiąc piersią.Powodzenia

Rozwiązanie
Do góry