reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

MoniQa - biedulek... ze tez te uszy go musza tak przesladowac...:-( zdroweczka i spokojnej nocki..
kajenka - nie zalecila...:baffled:
A u nas pogorszenie.
Zuzka zaczela pkaslywac lekko dodatkowo,buzka wysuszona,swedzi,ale co dobre glowka nie boli juz.
Niestety Hania,w sobote zaczela na prawde mocno kaszlec,od razu wlaczylam Eurespal,ale dzisiaj jeszcze mocniej kaszle,ma wyraznie starte gardlo,chrype,katar w kolorze groszkowym.Juz spi,zdazylam ja ubrac w pizamke i zwymiotowala mocno.
Jutro mam isc do peditry po opieke na pikne dla Wtk,bede musiala isc z Hania do przegladu normalnie.

reklama
Moniqo zdroweczka dla Dawidka :tak:
Katko zdroweczka dla piknych :tak:
Moj maluch zaczal goraczkowac dzisiaj w nocy bylismy z nim o 14 na ostrym no i ma bardzo mocne zapalenie gardla :-(dostal antybiotyk i tamtum verde ,a juz tak dobrze szlo:-(

Katus to podobnie u Ciebie ... dały by spokój juz te choroby Twoim piknym :angry: ... biedne dziewczynki ... a jesli lekarka nie przepisala to moze na wlasna reke zrób dziewczynkom wymaz z gardla i z nosa :tak:Kajenka dobrze zauwazyła ... u Nas kosztuje to 20 zł od wymazu

Ewcia zdróweczka dla synusia :tak: ... kurcze tak zauwazylam ze jak sie trafia na ostry to oni tam odrazu daja antybiotyki :baffled: ... ja tez poki nie trafilam do obecnego lekarza faszerowalam dawidka ciagle antybiotykami, a jest tyle innych sposób bezantybiotykowych :confused2:

edit: Dawidek znowu dostal gorączki :( i łapie sie za uszko :( ...

Ostatnia edycja:
Oj,ale sie tu zagesciło...Biedne maluszki:-(Ucałowania dla Hani,Zuzi,Dawidka,Kubusia i całej reszty zeby juz nie chorowała...
Julia cała sobote czuła sie swietnie tylko jesc nie chciała(zadnych oznak rotawirusa)..a dzis rano zjadła co nieco a potem wszystko zwymiotowała.I od tej pory zaczeły sie biegunki.Wypiła chyba z litr Kubusia marchwiowego i wszystko przeleciało:wściekła/y:Troszeczke bolał ja brzuszek a poza tym czuła sie dobrze.Zobaczymy jak bedzie jutro:tak:A od piatku wymiotuje i ma biegunke tez moja bratanica...Łapie po koleji wszystkich.Pewnie moj tata przeniosł,bo dziewczyny nie miały kontaktu.
Ja na szczescie nigdy jeszcze nie byłam z Julia na ostrym dyzurze i mam nadzieje,ze mnie ta przyjemnosc nie spotka:baffled:W ogole Julia ma silny organizm,bo mnie by ta jelitowka zwaliła z nog a ona tanczy i spiewa jakby ładowała sobie gdzies akumulatorki na boku;-)

Jejku....zawsze smutno mi się robi jak czytam ten wątek :-:)-:)-(

Katko....napisz co powie dzisiaj pediatra !

Monia...jak Dawidek po nocy??

Ewuś...oby antybiotyk szybciutko zwalczył to zapalenie !

Mada...no niechże ten rota już odpuści Julce !

A kysz choróbska...nikt was tu nie chce !!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No nie!!!:no: wstrętne choróbska - wszystkim maluszkom dużo zdrówka!!!

Dziewczyny,a mój Kuba od kilku dni ma czerwone plamki na policzkach, nie jest to chorpowate tylko czerwone,na początku myślałam,ze to od zimna,ale smaruję mu buźkę kremikiem przed wyjściem z domku,a te policzki cały czas czerwone - jak myślicie czy to może być jakieś uczulenie?:baffled:

Oj ale się porobiło :-( biedne maluszki... :-( Dużo zdrówka dla wszystkich!!!

Nas też choroby nie omijają :no: W nocy z piatku na sobotę Mariczka zaczęła gorączkować. Bardzo źle spała i ok 3 nad ranem się obudziła z gorączką ponad 39 stopni. Całą sobote też gorączkowała bardzo wysoko (do40stopni) i NIC poza tym... Zrobiliśmy w południe na cito badanie moczu i wyszło wszystko bardzo dobrze, uff :-) Zbijalam jej więc temperature czopkami paracetamolu i to jak zwykle ładnie zbiło gorączkę. Podałam też syropek rutinacea i wapno no i cały czas daję tran... W niedzielę już nie było śladu po gorączce za to zaczął się lekki katarek :baffled: Dzisiaj na szczęście jest nieźle... Katarek chyba mija ładnie i temperatury nie ma. Martwi mnie to że takie "katarki" u nas ostatnio często bardzo. Dopiero co była przeziębiona, tydzień pochodziła do przedszkola i od nowa przeziębienie... :no::baffled: No i jeszcze jedno co mnie niepokoi to Mariczka pokazuje no czoło i mówi że boli, mam nadzieję że to nie zatoki:confused::frown:

reklama
heart.png

O jejciu biedne maluszki...u nas dzieki Bogu narazie spokoj no ale mamy jeszcze ząbkowanie ktoremu towarzyszy suchy kaszel (zazwyczaj rano)
Ines a moze te katarki to ząbki? Czy Mariczka ma juz komplet?
My sie uodparniamy chodzac do groty solnej..moim zdaniem suoer sprawa!
W zeszlym roku jak Macius chodzil przez okres jesieni i zimy to nie chorowal...ewentualnie jakies nie groźne gilki. Wiec i teraz zaczelismy chodzenia
Dziewczyny zdrowka dla maluchow..teraz taki paskudny okres...co przymrozi to zaraz robi sie cieplo i znowu bakterie sie rozwijają...ehh

Do góry