reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze dziecko po 30

domgro

Początkująca w BB
Witajcie, mamy z mężem po 32 lata i zdecydowaliśmy się na pierwsze dziecko. Ciąża po 30 już nikogo nie dziwi w zasadzie, staramy się zdrowo żyć, nie mamy nałogów, ale też nie popadamy w skrajności. Czy są tu pary które również planowały po 30? Czy stosowały się do jakichś szczególnych zasad? Nie mówię tu o tych standardowych. Za którym razem się powiodło ?

reklama
Rozwiązanie
Hej ja mam 33 lata i obecnie jestem w 34tc [emoji16] mój M ma 41 lat to nasze pierwsze dziecko po 9 latach starań udalo się bez żadnych leków i leczenia [emoji16][emoji106][emoji123] po prostu odpuściliśmy i bum jest nie bawem córcia będzie z nami [emoji3590]
reklama
Hej. Ja mam 31 rocznikowo i tez dopiero zaczęliśmy się starać jak miałam 29. Zawsze jeśli już planowaliśmy później:)

Niestety jeszcze nie udało się ale jestem dobrej myśli.

Ja zaszłam w ciążę mając 34 lata, urodziłam co prawda wcześniaka ale wszystko z nim póki co dobrze. Wcześniej starałam się o dziecko latami i nie trafiłam do żadnego konkretnego specjalisty, odpuściłam myśląc, że nie będę mieć dzieci.
to taka historia jak u nas 🙃 po 9 latach starań i wizytach u wielu lekarzy w końcu odpuściliśmy z myślą że jak uzbieramy trochę kasy to podejdziemy do in vitro a tu w maju okazało się że jestem w ciąży 😍 obecnie 23 tc ja mam 33 lata mój mąż 41 lat i w grudniu powitamy naszą córeczkę ❤️

Zaczęłam się starać jakoś po 30 ale bez większego ciśnienia. Po prawie siedmiu latach urodziłam zdrowa córkę. W dwa lata później synka. Obecnie to 11 miesięczny bobas. W przyszłym roku będę świętować 40 urodziny. Ciąża po 30 jest jak najbardziej możliwa i może obyć się bez komplikacji.

Bardzo dziękuję wszystkim za komentarze 😌Obecnie jestem przed owulacją ( planowo w środę ) i od piątku bez ciśnienia trwają starania w kierunku dzidziusia 💪💪

Ja zaczelam starac się w wieku 30 lat. Teraz mam 32, dwa poronienia na koncie i staramy sie dalej. W badaniach wyszło kilka problemów, ale niewielkich.
Jestesmy już pod opieką kliniki. Jak do końca roku się nie uda, to chciałabym spróbować sobie pomóc.

reklama
Hej ja mam 33 lata i obecnie jestem w 34tc [emoji16] mój M ma 41 lat to nasze pierwsze dziecko po 9 latach starań udalo się bez żadnych leków i leczenia [emoji16][emoji106][emoji123] po prostu odpuściliśmy i bum jest nie bawem córcia będzie z nami [emoji3590]

Rozwiązanie
Do góry